Ora de Sibiu
Știri in direct

Sesiune de formare în domeniul prevenirii consumului de droguri la Jandarmeria Sibiu

96

Un număr de 25 de jandarmi sibieni au urmat un curs de pregătire profesională în domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului de droguri în mod ilicit.

În perioada 24 -27 Septembrie 2013, la sediul Jandarmeriei Sibiu s-a desfăşurat în urma unei selecţii, cursul de formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri, destinat personalului Jandarmeriei Române.

Sesiunea de informare se adresează personalului din cadrul structurii de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrătorilor jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale. Cursul a fost susţinut de către doamna Maria Radu, coordonator în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sibiu, instituţie din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog.

Cei 25 de jandarmi cursanţi, ofiţeri şi subofiţeri, provin din structurile de ordine şi siguranţă publică din Sibiu, Mediaş, Avrig, Sălişte, Posturile montane Păltiniş şi Bâlea. Acest curs reprezintă pentru jandarmi o oportunitate pentru a-şi aprofunda pregătirea şi de a acumula cunoştinţe noi în domeniu.

Demersul formativ urmăreşte creşterea nivelului de cunoştinţe ale jandarmilor cu privire la influenţa drogurilor ilegale asupra consumatorilor, aceştia fiind familiarizaţi cu aspecte precum: tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri, fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoactive etc.

Formarea specialiştilor din cadrul Jandarmeriei Române reprezintă un alt pas în efortul Agenţiei Naţionale Antidrog  de a informa, educa şi conştientiza societatea civilă cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra individului.

 

 

Primește titlurile instant

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...