84966 thumb

Cei mai buni cursanţi, care au absolvit cursuri gratuite de calificare în mai multe meserii, vor fi premiaţi miercuri, 2 octombrie, în Căminul Cultural din comuna Laslea.

Este vorba de 90 de persoane din mediul rural, care au fost selectate pentru formare profesională în meserii, altele decât cele agricole, printr-un proiect al Consiliului Judeţean Sibiu, finanţat prin programul POS DRU.

În parteneriat cu firma CELLA INVEST SRL din Alba Iulia, beneficiară a finanţării europene, Consiliul Judeţean Sibiu a organizat în comuna Laslea acţiuni de consiliere şi orientare profesională în urma cărora s-au select persoanele interesate, în funcţie de pregătirea profesională şi preferinţele acestora, pentru a urma cursuri de calificare în diverse meserii.

În urma selecţiei, au rămas 90 de persoane care au urmat şi au absolvit cursuri de: sudori (18 persoane). tâmplar (20 de persone), frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist (18 persoane), îngrijitoare bătrâni (19 persoane) şi îngrijitoare copii/baby sitter (15 persoane).

După susţinerea şi promovarea examenului în luna mai, cursanţii au primit certificate de calificare în meseriile în care s-au pregătit, iar firma de formare profesională îi va sprijini pentru a se autoriza ca P.F.A. (Persoană Fizică Autorizată). O parte dintre aceştia vor fi premiaţi cu câte

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

facebook  twitter  gplus

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns