85003 thumb

Ediţia Astra Film Festival (AFF) din acest an va găzdui, la Sibiu, o serie de dezbateri şi întâlniri în cadrul ediţiei aniversare Astra Film Festival, la 20 de ani de la prima ediţie.

“Sărbătorim prin muncă, a venit timpul ca odată cu majoratul festivalului să se adune breasla documentariştilor români şi a celor care au urmărit evoluţia acestui gen în Romania, şi să vedem ce a reuşit să facă acest gen de film în aceste vremuri tulburi. Ce fel de Românie se conturează prin sutele de filme produse în această perioadă? Care este mediul televiziunii factuale în ţară? În ce fel de cursuri si şcoli se învaţă meseria de documentarist? Cine se ocupă cu promovarea, arhivarea lor?”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator AFF.

Conferinţa „România sub lupă” începe joi, 17 octombrie, în cadrul unei mese rotunde – „20 de ani de film documentar şi documente vizuale”.

Laurenţiu Damian, Bjorn Reinhart, Dan Nuţu, şi Dumitru Budrala vor prezenta modalităţi de colectare, arhivare, pulicare şi de formare în film documentar în România.

Vineri, 18 octombrie conferinţa „România sub lupă” va chestiona documentarul românesc din ultimii 20 de ani în viziunea autorilor Remus Gabriel Anghel, Iulia Hossu, Marius Lazăr, Andra Matzal, Vintilă

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

Comentariul meu

Lasă un răspuns