Primăria montează 30 de automate de parcare în Sibiu. Vezi când și unde!

134

Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului Sibiu a încheiat la sfârşitul lunii septembrie contractul de achiziţie a 30 de automate de parcare, în urma unei proceduri electronice de achiziţie.

Contractul a fost semnat cu Sc Histria International SRL, valoarea acestuia fiind de 716.844 lei. Termenul de livrare a acestor automate este de 60 de zile, termenul decurgând de la predarea locaţiilor cu branşamentele realizate şi după încheierea contractului cu banca pentru serviciile de plată cu cardul.

“Vechile automate erau depăşite tehnic, astfel că am dispus achiziţionarea a 30 de automate de parcare. Acestea vor fi montate în cele mai solicitate puncte din oraş unde se înregistrează o solicitare mare de locuri de parcare. Treptat vom mai achiziţiona astfel de automate care vor fi amplasate şi pe străzile din cartiere” a subliniat primarul Klaus Iohannis.

 

Montarea noilor automate presupune realizarea branşamentelor electrice pentru acestea. Punctele de amplasare au fost deja stabilite: Piaţa Unirii-Bulevard, str. Mitropoliei-Colegiul Naţional „O. Goga”, Str. Bastionului – Colegiul Naţional „O. Goga”, str. Tribunei colţ cu str. Mitropoliei, str. Tribunei colţ cu Str. Al. Xenopol, str. Cetăţii colţ cu Piaţa Unirii, Piaţa Teatru, Bdul C. Coposu -Spital, str. Tipografilor colţ cu Piaţa Schiller, str. Mitropoliei – Poştă, str. Mitropoliei colţ cu str. Al. Odobescu, str. T. Popovici colţ cu str. Arhivelor, str. Gh. Lazăr colţ cu str. T. Popovici, str. Filarmonicii, str. General Magheru-Consiliul Judeţean Sibiu, str. P. Onofrei colţ cu Str. Manejului, str. G-ral Magheru-BRD Gară, Piaţa 1 Decembrie 1918, Piaţa Unirii – Casa de Cultură, Piaţa Cibin, Str. Dr. I. Raţiu colţ cu str. G. Coşbuc, Bd. Victoriei colţ cu str. Justiţiei, str. E. Cioran-BCR, str. Someşului colţ cu str. Dr. Stâncă, str. Şcoala de Înot colţ cu str. Rennes, B-dul Victoriei colţ cu str. I. Raţiu, Bd. M. Viteazu-Banca Carpatica, Bd. M. Viteazu- vis-a-vis de Biserică, Bd. M. Viteazu – partea cu blocurile turn, Calea Şurii Mari-intrarea principală Obor.

 

Automatele vor permite şi o nouă modalitate de plată: plata cu cardul. Cei care doresc să cumpere un tichet pot plăti cu bancnote, iar spre deosebire de vechile automate, plata se va putea face şi cu monezi sau cu cardul bancar.

 

Pentru a face plata se va selecta iniţial limba de comunicare, apoi se va introduce instrumentului de plată (bancnote, monezi sau card) şi se va apăsa butonul de validare a plăţii. Tichetul se emite astfel şi va specifica suma achitată, până când (data şi ora) este achitată parcarea şi modul de utilizare şi afişare a tichetului.

 

Sistemul recunoaşte intervalul de parcare gratuită, ora 18- ora 8, cât şi ziua de duminică.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.