85316 thumb

Organizaţiile Caritas din România, alături de SecondTex România, au demarat în acest an o campanie de colectă a hainelor şi a articolelor de încălţăminte uzate în zone comerciale şi spaţii publice din şapte judeţe ale ţării, printre care şi Sibiul, în cadrul proiectului “Să ajutăm împreună”.

Acţiunea are ca scop întărirea spiritului civic în comunitate şi pune bazele unui comportament care în ţările occidentale precum Germania, Austria, Italia, Elveţia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia este deja o tradiţie, fiind aplicată cu succes şi pe celelalte continente: America de Nord, Australia.

În România, proiectul de colectare apare sub sloganul “Să ajutăm împreună” şi este în plină derulare în judeţele Satu-Mare, Maramureş, Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sibiu, Alba şi Mureş.

Proiectul are o dimensiune socială ce constă în donaţii materiale şi acordarea unor servicii sociale primare pentru persoanele vulnerabile şi expuse riscului de excluziune socială cum ar fi: familiile cu mulţi copii, vârstnici aflaţi în dificultate, persoanele cu dizabilităţi.

De asemenea, are o parte ecologică, ce presupune ca hainele, încălţămintea şi alte produse textile colectate care prezintă un grad ridicat de uzură şi nu pot fi donate sau refolosite în proiectele sociale, să fie supuse unei sortări primare, respectiv unui amplu proces de pregătire

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

facebook  twitter  gplus

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns