iohannis mare

Primarul Klaus Iohannis, prim-vicepreședinte al PNL, a declarat joi, într-o conferință de presă la Sibiu, că pactul de coabitare nu-l avantajează nici pe premierul Victor Ponta, nici pe președintele Traian Băsescu, așa că-l consideră inutil, un fel de “cuiul lui Pepelea”.

“(Pactul de coabitare n.r.) mie mi s-a părut de la început caduc și așa mi se pare și acum. Puteau să nu-l facă fiindcă acele lucruri sunt prevăzute în Constituție”, a spus Klaus Iohannis.

El a adăugat că documentul respectiv nu îi avantajează pe niciunul dintre cei doi semnatari, primul-ministru Ponta și președintele Băsescu. “Pe niciunul nu-l avantajează. E un fel de cui a lui Pepelea și mai bine l-ar scoate din perete”, a sugerat Iohannis.

Președintele Traian Băsescu a afirmat, marți, că nu se așteaptă la o completare a acordului de cooperare instituțională cu premierul Victor Ponta, ci la o analiză cinstită care să se finalizeze cu un document agreat de ambele părți. Vicepremierul Liviu Dragnea a susținut joi, la RFI, că premierul Victor Ponta vrea ca acordul de coabitare cu președintele Traian Băsescu să funcționeze și că pactul poate fi salvat. sursă: AGERPRES

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu