podul garii

Podul Gării va intra în reparaţii vineri, 18 octombrie, la ora 17. Pentru executarea acestor lucrări este necesară închiderea viaductului până luni, 21 octombrie, ora 4 dimineaţa.

DPC va freza stratul asfaltic de suprafaţă şi va aşterne un nou strat de uzură.

Şoferii sunt rugaţi să ocolească această zonă şi să folosească strada Henri Coandă pentru a ajunge în cartierele Lazaret şi Guşteriţa. De asemenea, şoferii pot utiliza traseul alcătuit de străzile Moara de Scoarţă – strada Gării, pe aceasta din urmă instituindu-se provizoriu sensul dublu de circulaţie.

Sensul giratoriu de pe Şoseaua Alba Iulia, la intersecţia cu strada Turda a fost finalizat. Crearea acestui sens giratoriu a însemnat lucrări destul de importante de reconfigurare a întregii intersecţii. Astfel, pentru a fi posibilă amenajarea unui astfel de sens giratoriu a fost necesară mutarea intrării la un supermarket situat în această zonă. De asemenea, ca parte a acestui contract, a fost lărgit carosabilul, au fost montate bordurile de contur şi au fost amenajate reţele de apă şi canalizare. Pentru a delimita sensurile de mers înainte de intrarea în sensul giratoriu au fost create şi insule.

Pentru a asigura un grad corespunzător de iluminare a acestui sens, au fost amplasaţi în zonă trei stâlpi de iluminat.

Sensul giratoriu astfel creat are o rază de 11 metri, circulaţia desfăşurându-se pe două benzi pe sens. Noua amenajare înlocuieşte semaforizarea din zonă şi are rolul de a fluidiza circulaţia pe această ieşire/intrare în oraş. De asemenea, accesul la magazinele de o parte şi de alta a şoselei, precum şi intrarea şi ieşirea de la benzinăriile din zonă va fi mult simplificată.

Contractul semnat în urma procedurii de licitaţie cu DPC a însumat 906.789 lei (fără TVA).

Sensul giratoriu de pe strada Semaforului finalizat. DPC a turnat ieri asfaltul în sensul giratoriu amenajat pe strada Semaforului, la intersecţia cu străzile Iezer şi Negoveanu. Sensul giratoriu va fluidiza mult circulaţia într-o zonă comercială foarte solicitată. Acesta are o rază de 8 metri, circulaţia desfăşurându-se pe o singură bandă pe sens.

În prezent sunt în lucru cinci sensuri giratorii: cel de la intersecţia străzii Gh. Dima – cu Calea Cisnădiei, intersecţia străzii Bahluiului cu Calea Dumbrăvii, cel din Piaţa Sadu, cel de la intersecţia străzilor Octavian Goga – Nicolaus Olahus şi cel de la intersecţia străzii Cristianului cu Calea Poplăcii. Urmează crearea unui nou sens giratoriu la intersecţia Bulevardului Victoriei cu strada Avrigului.

În Sibiu există în prezent peste 30 de sensuri giratorii, doar anul trecut fiind amenajate şase.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns