sibiu sus

Sezonul turistic 2013 s-a încheiat în data de 1 octombrie. Serviciul specializat din cadrul Primăriei a realizat un bilanţ al numărului de turişti care au solicitat informaţii în cele două centre de informare administrate de Primărie.

În perioada mai – august 2013 peste 16.000 de turişti au trecut pragul centrelor de informare turistică din sediul Primăriei şi din Aeroportul Sibiu. Cei mai mulţi turişti au provenit din Germania – peste 4.000 şi din România – aproape 3.800.

În lunile mai şi august au fost înregistraţi cei mai mulţi turişti în aceste puncte de informare: 4.242 şi respectiv 4.523.

Turiştii care au intrat în centrele noastre de informare turistică au solicitat de regulă harta oraşului şi materiale informative, dar şi programul evenimentelor culturale. De asemenea, oaspeţii au dorit mai multe detalii despre traseele montane şi programul muzeelor, dar şi despre traseele transportului public.

Aceste cifre se situează la nivelul celor înregistrate în aceleaşi luni ale anului trecut. În întreg anul 2012, centrele de informare turistică au fost vizitate de peste 24.000 de turişti.

foto: Dragos Saftei

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Cam putini turisti, comparativ cu nr de locuitori si de turisti din alte tari. Sa nu mai vorbim ca poate multi turisti nemti sint dintre cei plecati de aici si au venit ori sa-si recupereze ceva imobile, sau sa-si vada mormintele rudelor. Multi turisti sint cam saracuti,ii vezi la coada la covrigi, la magazinele cu chinezarii, cu rucsace in spate, asa ca nu prea cheltuiesc multi bani pe aicia