Agenţia pentru Protecţia Mediului va monitorizarea aerul ambiental din Sibiu. Primul test, miercuri

0 68

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sibiu are prevăzute, în planul de monitorizare pentru anul 2013, măsurători privind calitatea aerului în municipiul Sibiu, pentru identificarea zonelor potenţial poluate, conform Legii nr. 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător.

Laboratorul mobil din dotarea APM Sibiu este echipat cu instrumente pentru măsurarea concentraţiilor din aer pentru cei mai periculoşi poluanţi: dioxidul de sulf, oxizii de azot, monoxidul de carbon, ozonul, compuşi organici volatili (benzen, toluen, etil-benzen, meta şi para-xilen), pulberi în suspensie PM 10, precum şi a parametrilor meteo (temperatură, umiditate, presiune atmosferică, radiaţie solară, direcţia şi viteza vântului).

Măsurătorile vor fi efectuate miercuri, 30 octombrie, între orele 10:00-16:00, în punctul de monitorizare DN 1, km 306 (lângă sensul giratoriu de la intrarea în com. Şelimbăr), şi vor urmări influenţa traficului auto pe DN1 asupra aerului ambiental.

“Pentru o monitorizare cât mai exactă a poluanţilor din aer care exercită o serie de efecte negative, ne propunem să desfăşurăm activităţi suplimentare de identificare a nivelului de poluare, faţă de staţiile automate fixe de monitorizare a calităţii aerului. De asemenea, vom identifica şi alte locaţii în care există riscul ca populaţia să fie expusă în mod direct sau indirect la valori de poluare a aerului, care pot

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

facebook  twitter  gplus

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.