Actorii sibieni joaca la Festivalul de Teatru `Toma Caragiu`

0 74

Teatrul National `Radu Stanca` Sibiu va prezenta miercuri, 6 noiembrie, spectacolul `Platonov` in regia lui Alexandru Dabija, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Ploiesti, in cadrul Festivalului de Teatru `Toma Caragiu`.

Actorii sibieni revin la Ploiesti pentru a deschide cea de-a III-a editie a Festivalului de Teatru `Toma Caragiu`, ce va avea loc in perioada 6 – 9 noiembrie. Editia din acest an a festivalului prezinta, sub genericul `spectacolul intre text si context`, unele dintre cele mai bune productii ale teatrelor din Bucuresti, Craiova, Ploiesti, Sibiu, Targu Mures si Timisoara. Pentru prima data in acest an, agenda festivalului include si spectacole pentru copii, lansari de carte si expozitii. `Platonov` este o stranie tragicomedie a singuratatii ce are la baza piesa din tinerete, neterminata, a lui Cehov.

Montarea de la Sibiu aduce in prim-plan o lume fascinanta, dominata de pasiuni si cusururi, cu scene pline de profunzime si delicatete. Regizorul Alexandru Dabija alege sa intoarca pe fata si pe dos cartea autenticitatii jocului actoricesc, prezentand o lume a oamenilor trandavi, ce se agata cu disperare de ideea participarii la ceva maret, dar ratand momentele cruciale de fericire din viata lor. Spectacolul a fost nominalizat la Gala Premiilor UNITER din acest an

Citește mai departe pe: www.turnulsfatului.ro

facebook  twitter  gplus

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...