sibiu city app

Municipiul Sibiu va fi prezent în perioada 14 – 17 noiembrie la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României. Sibiu va fi prezent la acest târg prin intermediul Serviciului de Promovare şi Dezvoltare în Cultură şi Turism care va promova prin materiale informative şi discuţii directe cu publicul locaţia de turism cultural Sibiu.

Echipa Primăriei Sibiu va distribui materiale informative despre Sibiu şi oferta culturală a oraşului prin broşura de prezentare generală a oraşului – Sibiu, Tânăr din 1191- prin hărţi şi broşura culturală a acestui an care a stat sub tema Sibiu SMART. Vizitatorii standului vor primi şi calendarele de evenimente culturale ale lunilor noiembrie şi decembrie.

Standul Sibiului a fost construit de către Primăria Sibiu şi va include vizualuri care indică cel mai nou instrument de promovare a oraşului: aplicaţia SIBIU CITY APP, disponibilă pentru dispozitive tip smartphone şi tablete.

De ce o aplicaţie pentru smartphone?

Sibiul a reuşit în ultimii 10 ani să producă materiale de promovare foarte bune care au fost extrem de utile în eforturile administraţiei locale de a prezenta oraşul oaspeţilor, de a-l face cunoscut, de a promova evenimentele culturale deosebite. Pentru a rămâne însă în competiţie şi în pas cu timpul, administraţia locală a produs această aplicaţie care are avantajul net al utilizării unei tehnologii tot mai larg folosită, dar şi avantajul dat de faptul că poate fi actualizată în timp real.

Ce informaţii conţine SIBIU CITY APP?

Aplicaţia este structurată pe 11 secţiuni. Cea mai vastă secţiune este cea a evenimentelor culturale, acestea fiind introduse după tipul de eveniment: festival, film, expoziţii, etc. Aplicaţia conţine informaţii despre posibilităţile de cazare şi despre restaurantele oraşului. O secţiune destul de amplă este cea care se referă la obiectivele turistice ale oraşului. A fost de asemenea creată o secţiune dedicată celor şapte trasee tematice ale Sibiu Baroc Update. Aplicaţia are şi o secţiune specială destinată prezentării ghizilor turistici şi o secţiune în care sunt afişate punctele de informare turistică.

Aplicaţia oferă şi două secţiuni de informaţii utile

Una dintre acestea se referă la locurile de parcare (indicate pe hartă) dar şi la locurile unde se pot găsi tichete de parcare. Cea de-a doua se referă la mijloacele de transport public, traseele şi programul lor de circulaţie.

Aplicaţia este în proces continuu de actualizare

Fiecare nou eveniment cultural, fiecare modificare în programul celor deja anunţate, de fiecare dată când apare un restaurant sau un hotel nou sau o nouă zonă de parcare, toate acestea vor putea fi inserate în această aplicaţie chiar de către respectivii operatori.

Aplicaţia este disponbilă în prezent pentru smartphones, din 18 noiembrie va fi disponibilă pentru tablete android, iar din 23 noiembrie va putea fi accesată şi de pe IPad.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns