87290 thumb

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu desfăşoară duminică, 17 noiembrie, de la ora 11:00, un exerciţiu demonstrativ cu forţe şi mijloace în teren, la Shopping City Sibiu, cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la operaţionalizarea primei ambulanţe SMURD în judeţul Sibiu.

Pompierii sibieni au făcut un scenariu al exerciţiului. Potrivit acestuia, în urma unui cutremur, zona platformei comerciale este afectată în totalitate, majoritatea clădirilor sunt distruse, numeroase victime sunt surprinse de dărâmături, au apărut falii şi s-au produs alunecări de teren. Suprafaţa afectată prezintă numeroase incendii izolate pe diferite porţiuni, care degajă un fum dens şi împedică căutarea – salvarea supravieţuitorilor de sub dărâmături. Accesul autospecialelor de intervenţie în zona afectată este îngreunat de numărul mare de dărâmături, acestea blocând sursele de alimentare cu apă. În interior, din informaţiile primite de la personalul de pe locul de muncă, mai multe persoane sunt rănite, iar altele nu s-au putut evacua.

Forţele de intervenţie dispun constituirea echipelor de căutare – salvare şi evacuarea victimelor ce s-ar mai afla în interiorul clădirilor avariate de seism ale platformei comerciale, concomitent cu realizarea dispozitivului de intervenţie şi declanşarea acţiunilor de stingere, constituirea şi includerea în structura punctului

Citește mai departe pe: Rondul de Sibiu

facebook  twitter  gplus

Comentariul meu

Lasă un răspuns