Prima seară magică a Târgului de Crăciun din Sibiu. Ce super recital avem vineri!

0 206

Monica Anghel, acompaniată de Big Band-ul “Sunetul Muzicii” şi de orchestra lui Andrei Tudor vor aduce Magia Crăciunului în Piața Mare din Sibiu, dând startul celei de-a șaptea ediții a Târgului.

Dirijor va fi maestrul Ionel Tudor. Sub bagheta sa, orchestrele reunite vor interpreta câteva compoziții de jazz şi vor acompania evoluţia scenică a Monicăi, care va face o trecere în revistă a celor mai cunoscute piese de Crăciun din repertoriul internațional.

Spectacol unic

Spectacolul va începe vineri, de la ora 19:00, pe scena amplasată în centrul Sibiului, imediat după ceremonia de inaugurare a târgului şi aprinderea iluminatului festiv în oraş. Proiectul muzical este unic, fiind conceput special pentru deschiderea Târgului de Crăciun din Sibiu. Cei 12 suflatori ai Filarmonicii din Sibiu, care alcătuiesc Big Band-ul „Sunetul Muzicii” au repetat intens alături de artișii de la București, pentru ca la ora magică, ora concertului, publicul să fie transpus în atmosfera superbă a  Sărbătorilor de iarnă.

“Va fi un concert extraordinar de frumos! Mă bucur să cânt din nou alături de formația lui Andrei Tudor și de orchestra simfonică din Sibiu condusă de Ionel Tudor! Le mulțumesc tuturor sibienilor pentru primirile călduroase pe care mi le-au făcut de fiecare dată și îi aștept cu drag la acest concert!” Așa sună invitația lansată de Monica Anghel sibienilor.Monica Anghel

Biografie Monica Anghel

Monica Anghel este o apreciată cântăreață, prezentator de radio și actriță din România. Pe scena muzicii românești și-a făcut debutul la 14 ani, vârsta la care a câștigat două premii importante la Festivalurile „București ‘86” și “Mamaia”. A obținut 11 trofee la prestigioase festivaluri internaționale, a avut numeroase concerte și turnee în afara țării, un concert de care își amintește cu multă placere fiind în Baden Baden, Germania, când a cântat în deschiderea concertului lui Ray Charles. A câștigat trofeul “Cerbul de aur” în 1996, iar în anul 2002 a reprezentat România la concursul “Eurovision” alături de Marcel Pavel.

Biografie Andrei Tudor

Ca pianist de jazz, a susținut recitaluri în multe formule, alături de cei mai talentați instrumentiști din tânăra generație. Conduce grupul instrumental care o acompaniază pe Aura Urziceanu, alături de care a susținut numeroase concerte în toată țara, atât alături de Andrei Tudor Band, cât și recitaluri de jazz voce – pian.  Ca pianist de muzică pop, a acompaniat aproape toți soliștii în stare să cânte live, în nenumărate recitaluri, concursuri, festivaluri, spectacole, emisiuni radio-tv. În calitate de compozitor si orchestrator, a colaborat cu nume importante ale muzicii pop românești, cum ar fi Monica Anghel, Marcel Pavel, Nico, Mihai Trăistariu, Luminița Anghel, Paula Seling, George Miron & Acapella, Carmen Trandafir, Vlad Miriță, soprana Felicia Filip, soprana Angela Gheorghiu și alții.

Biografie Ionel Tudor

Născut la data de 22 octombrie 1955, în București, Ionel Tudor este dirijor al Big Band-ului Societății Române de Radiodifuziune din anul 1994. Timp de 11 ani a fost profesor la Școala Populară de Artă, perioada în care a pregătit și lansat numeroși soliști ce au ajuns nume de notorietate, printre care Monica Anghel, Gabriel Cotabiță, Adrian Enache, Nicola, Silvia Dumitrescu, Carmen Trandafir, Manuela Fedorca, Mădălina Manole, Marina Florea, Alexandra Ungureanu, Dana Dorian și alții. A susținut nenumărate recitaluri și gale și a dirijat pe scenele prestigioase ale Festivalului Internațional „București”, Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” Brașov, Festivalul „Mamaia”, Festivalul „G. Enescu”, Festivalul Artelor-București, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Jazz (București), Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu, Galele Proms of Delight precum și multe alte festivaluri și gale de jazz, blues și pop-rock, atât în țară cât și în străinătate. Pe lângă activitatea de dirijorat, Ionel Tudor este și un reputat compozitor.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Fundația Au-Ro Austria Pro Romania și Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Fundația AU-RO Austria Pro România în parteneriat cu A1 Events. Este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.