sibiu streetball winter edition, eveniment fiba endorsed

Asociația Eco Sport Team organizează în perioada 27 – 29 decembrie cea de-a doua ediție a turneului de baschet 3 la 3 “Sibiu Streetball Winter Edition”, ultima competiție sportivă a anului 2013.

 

Conceput ca o ediție de iarnă a turneului cu același nume, desfășurat în mod tradițional la Sibiu, în luna iulie, competiția oferă împătimiților acestui sport șansa de a se menține la un nivel competitiv chiar și în sezonul rece. Evenimentul se va desfășura indoor, în Sala Transilvania din Sibiu.

 

Parte din 3x3planet.com

Anul acesta este primul în care primește titulatura de eveniment “FIBA endorsed” pentru că se desfășoară după regulile impuse de cel mai înalt  for din acest domeniu, Federația Internațională de Baschet (FIBA). Această titulatură reprezintă un pas enorm pentru eveniment  aducând competiției și implicit orașului Sibiu expunere pe tabloul competițional internațional.

O altă veste bună este că Sibiu Streetball, cel mai mare turneu de acest gen din regiunea Transilvania, va primi anul viitor titulatura de eveniment FIBA Challenger ceea ce înseamnă că turneul va atrage cele mai bune echipe de baschet 3 la 3 din Europa.

 

Echipa câștigătoare, șanse reale de a participa la o etapa de Cupă Mondială

Pe langa premiile puse in joc, echipa care castiga turneul Sibiu Streetball Winter Edition va participa automat la Challenger-ul din vară. Echipa care va câștiga Challenger-ul din vară,  va primi și un „wild card” care îi va permite participarea la o etapă de Campionat Mondial de Baschet 3 la 3.

 

Reguli noi de înscriere

Noua categorie în care a intrat evenimentul va aduce și câteva modificări sistemului de înscriere la turneu. Dacă până acum înscrierile se făceau online, pe site-ul organizatorului, de aceasta dată, fiecare jucător trebuie să-și creeze un profil pe www.3x3planet.com înainte de a intra în competiție.

 

Ultima oră

Comentariul meu