Cea mai somptuoasă paradă de 1 decembrie din ultimii 20 de ani la Sibiu. Uite programul!

155

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, şi în acest an, cu solemnitate la Sibiu, aşa cum o impune importanţa datei de 1 Decembrie în istoria României. Parada militară cu peste 1.000 de participanți si 50 de mașini reprezentative ale armatei, nu lipsește nici ea din program.

Duminică, 1 Decembrie, sunt programate o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, la care sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii judeţului Sibiu.

De Ziua Naţională a României, cinstim memoria tuturor celor care au înfăptuit Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, a celor care au luptat pentru propăşirea neamului românesc. Este datoria noastră să păstrăm moştenirea pe care ne-au lăsat-o, să ne bucurăm de înfăptuirea idealurilor lor. Nu o putem face decât uniţi de nobilul sentiment al dragostei faţă de popor şi de ţară. Invităm toţi cetăţenii judeţului Sibiu să participe, cu sufletul deschis, la sărbătorirea Zilei Naţionale a României.

 

Programul manifestărilor:

ora 9,00 – Şedinţa solemnă a Consiliului Judeţean Sibiu, care va avea loc la Sala Thalia, participarea făcându-se pe bază de invitaţie.

ora 10,00 – Depunere de coroane şi jerbe de flori la sediul fostului Consiliu Dirigent din Transilvania, din strada Nicolae Bălcescu.

ora 11,00 – Parada militară, care se va desfăşura pe Bulevardul Corneliu Coposu. Peste 1.000 de oameni şi mai mult de 50 de maşini reprezentative pentru unităţile militare din Sibiu vor defila la această paradă cu tehnică militară, o premieră absolută pentru Sibiu. Sibienii vor putea vedea tehnică militară modernă, certificată în teatrele de operaţii din Irak şi Afganistan, maşini ale Poliţiei, autospeciale de intervenţie ale jandarmilor, ATV-uri pentru stingerea incendiilor, un câine de serviciu al pompierilor şi multe surprize. Parada militară este oferită de Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Căpitan Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu şi Inspectoratul de Jandarmi “G-ral de brigadă Mihail Rasty” al Judeţului Sibiu.

ora 15,00 – Spectacol folcloric, care va avea loc la Sala Transilvania. Accesul în sală este liber şi este permis până la ora 14:45, spectacolul fiind transmis în direct de Televiziunea Română (TVR1).

ora 17,00 – Retragere cu torţe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare şi Ordine Publică, pe traseul Sala Transilvania – B-dul Mihai Viteazu – str. Nicolae Iorga – B-dul Vasile Milea – str. Revoluţiei – Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

ora 19,00 – Concert simfonic susţinut de orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, la Sala Thalia. Accesul la concert este liber, în limita locurilor disponibile.    

 

Pentru buna desfăşurare a paradei militare, circulaţiei autovehiculelor pe Bulevardul Coposu  va fi închisă în data de 01.12.2013, în intervalul orar 07,30 – 13,00, pentru parada militară, precum şi în data de 30.11.2013, în intervalul orar 13,30 – 17,00, în vederea executării antrenamentului. De asemenea, în data de 01.12.2013, în intervalul orar 07,30 – 13,00, vor fi închise parcările de la Sala Thalia, Bulevardul Coposu şi Piaţa Teatru.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Nicu Salistean scrie

    De unde au astia atatia bani?

    1. IO scrie

      de la tine prostovane … unde se duc impozitele ha?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.