targul de craciun sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu continuă dezvăluirea culorilor Crăciunului. Dacă primul weekend a fost poleit cu vocile aurite ale Monicăi Anghel, Paulei Seling, ale lui Brad V. Johnson și ale grupului vocal Acapella, cel care urmează va evidenția pasiunea și entuziasmul conturate în jurul Zilei Naționale a Romaniei.

Weekend-ul ROȘU din seria “Colors of Christmas” va aduce în Piața Mare a Sibiului un spectacol de patinaj artistic, colinde și muzică populară românească.

Colindători din Maramureș,  Alba, Bacău, Călărași, Sălaj și Sibiu

Sâmbătă, 30 noiembrie, între orele 15:00 – 18:00, pe scena Târgului de Crăciun din Sibiu, vor urca unsprezece cete de colindători. Grupurile vor reprezenta diferite regiuni istorice ale României, oferind astfel publicului o perspectivă completă asupra colindei românești și a obiceiurilor conturate în jurul Sărbătorii Crăciunului.

NU RATA: VIDEO FOTO Zăpadă ca în povești la Păltiniș. Uite cum arată Arena Platoș!

Actiunea este realizata in parteneriat cu Muzeul ASTRA din Sibiu si continua traditia Festivalului National al Datinilor si Obiceiurilor, ajuns anul acesta la cea de-a saptea editie. La eveniment vor participa: ansamblul Folcloric „Doina Mureșului” din comuna Ciugud, jud. Alba, “Căiuții din Balcani”, jud. Bacău, grupul „Raze de lumină”, grupul folcloric „Constantin Brăiloiu”, grupul “Tezaur Uman Viu” din comuna Cuza Vodă, jud. Călărași, ansamblul „Vasile Lucaciu” din Sisești, jud. Maramureș, grupul folcloric “Poiana” din satul Ciumara, jud. Salaj, corul din Săliște, elevii Palatului Copiilor Sibiu și ai Școlii Gimnaziale din Alămor, jud. Sibiu.thumbnail for 87624

Feerie pe 700 mp de gheață

Tot sâmbătă, patinoarul artificial din Piaţa Mare va fi inaugurat cu un spectacol extraordinar de patinaj artistic. La “Feeria pe gheață” sunt invitați patinatori din ţară şi străinătate, precum Sarah Hecken (Germania), Stephane Walker (Elveţia), Deborah Sacchi (Italia), Mario-Rafael Ionian (Austria), Tigran Vardanian (Ungaria), Zoltan Kelemen, Zsejke Kenesz, Andreea Ureche și Marius Negrea.

CITIȚI ȘI: IMAGINI DE VIS: S-a deschis cel mai frumos Târg de Crăciun din România. Uite ce magic arată!

Spectacolul propus de Asociația Genius este singurul eveniment de acest gen din Sibiu, mult aşteptat de public pentru frumuseţea patinajului artistic, o artă ce combină graţie, supleţe, măreţie, stăpânire de sine, precizie şi o bună coordonare şi pregătire fizică. Graţia şi precizia artiştilor patinatori se va îmbina cu jocurile de lumini, muzica şi atmosfera specială a Târgului de Crăciun din Sibiu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu orele 19:30.targ de craciun sibiu (4)

Folclor din Mărginimea Sibiului de Ziua României

Ultima seară a weekend-ului Roșu va completa manifestările dedicate Zilei Naționale a României cu un regal folcloric din zona Sibiului, prezentat de Traian Stoiță, Camelia Cosma Stoiță și Ioana Brad. Cei trei reprezentanți ai cântecului din Mărginimea Sibiului le vor oferi românilor de pretutindeni un cadou special, prezentând de ziua lor un spectacol deosebit de colinde, muzică populară și romanțe românești.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns