fbpx

FOTO Cupa Regelui Dorin Cioabă, câștigată de „Vulturii” din Sibiu

206

Agitație mare în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu. Astăzi au avut loc finalele primei ediții a Cupei Regelui, organizată de regele internațional al romilor, Dorin Cioabă. Ambele echipe ale romilor au ajuns în semifinale, dar până la urmă cupa a ajuns în vitrina unei echipe formată integral din români.

Mult așteptatele confruntări între echipele romilor și cea a poliției locale, a fost amânată datorită retragerii de ultim moment a polițiștilor. Chiar și așa însă competiția a fost extrem de spectaculoasă. Romii s-au dat peste cap să arate că știu fotbal și că pot să facă parte din viitoarea națională a acestei etnii. ”Vulturii” le-au tăiat însă aripile și au câștigat trofeul pus în joc de Dorin Cioabă.

„A fost dificil. Ne-am bucurat foarte mult pentru că ne-am dorit asta de la început. Acesta a fost obiectivul nostru. Nu suntem rasiști ca să spunem așa. A fost ok. Nu am avut divergențe cu nimeni. Competiția a arătat că și romi pot organiza orice”, spune Petrescu Petrișor – căpitanul echipei cîștigătoare.

Regele Dorin Cioabă a fost mulțumit de feed-back-ul competiției și spune că prin acest eveniment romi au arătat încă odată că pot să facă și lucruri bune. Regele internațional al romilor spune că a ochit și câțiva jucători care să facă parte din viitoarea echipă națională.

„Sunt foarte mulțumit și foarte bucuros pentru că totul a decurs așa cum mi-am planificat și nu au fost incidente. A fost o competiție a prieteniei. Iată că s-au legat prietenii între membrii comunităților de romi și membrii majoritarilor și cred eu că acesta este cel mai important lucru. A câștigat o echipă componentă din partea românilor, iar ocupantele 2 si 3 sunt echipele noastre a romilor. E mai bine așa ca să nu se spună că prima ediție a fost câștigată de ai noștri. Să fim să zicem bănuiți de blaturi. Vă spun că nu a fost niciun blat. (..) Am găsit şi ceva jucători pentru naţională. Aceştia vor intra într-o următoare selecţie. Pot să spun că e un prim pas. Am trezit şi interesul comunităţii”, a spus Dorin Cioabă – regele internațional al romilor.

La prima ediţie a Cupei Regelui la fotbal au participat 14 echipe, primele trei fiind premiate cu diplome şi medalii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.