Dosare penale la Sibiu pentru trei vâlceni care vindeau artificii și petarde la Sibiu. Uite ce riscă!

0 129

În perioada 30-31 decembrie 2013, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii sibieni în vederea verificării legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu obiecte pirotehnice au fost identificate 4 persoane care deţineau şi comercializau astfel de articole.

Aproximativ 40.000 de articole pirotehnice au fost confiscate iar 4 persoane sunt cercetate penal.

În dimineaţa zilei de 31.12.2013, în cadrul activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au fost identificaţi în parcarea unui hypermarket din municipiul 3 bărbaţi care deţineau spre comercializare articole pirotehnice. Asupra celor trei bărbaţi au fost identificate 2.196 articole pirotehnice din clasa a II-a (petarde, jerbe, baterii). Cei trei bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 19 şi 42 de ani, domiciliaţi în judeţul Vâlcea sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 37 alin. 3 din Legea 126/1995 republicată şi respectiv art. 280 C. Pen.

 

În cursul aceleiaşi zile, în cadrul unei acţiuni comune desfăşurate împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu a fost oprit pentru control în trafic, pe DN 7, un autovehicul în care au fost identificaţi aceeaşi trei bărbaţi, mai sus-menţionaţi. În urma verificărilor, în autovehicul au fost identificate 11.273 articole pirotehnice din clasa a II-a (petarde, jerbe, baterii, rachete etc). Unul dintre bărbaţi le-a prezentat poliţiştilor în xerocopie autorizaţia de deţinere şi comercializare articole pirotehnice aparţinând unei societăţi comerciale, eliberată de ITM Vâlcea, însă în urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că societatea respectivă  nu este autorizată pe raza judeţului Sibiu, de către autorităţile abilitate, fapt ce contravine legislaţiei in vigoare.

În dimineaţa zilei de 30 decembrie 2013, în cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de deţinere şi comercializare de obiecte artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice au fost efectuate verificări în Piaţa Cibin din municipiul Sibiu.

Razie si la Piața Cibin

În urma acţiunii a fost identificată o societate comercială având expuse spre vânzare articole pirotehnice din clasa II, comercializate ilegal. În total au fost confiscate 26.526 articole pirotehnice. Administratorul societăţii este cercetat penal.

Articolele pirotehnice, respectiv 39.995 de articole pirotehnice din clasa II au fost ridicate în vederea confiscării şi expertizării, iar cele patru persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 37 alin. 3 din Legea 126/1995 republicată şi respectiv art. 280 C. Pen.

Prin acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, Poliţia Română a urmărit prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2013/2014.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.