Angajatul de la aeroportul din Sibiu suspect de gripă aviară, a fost externat

0 151

Angajatul Aeroportului din Sibiu care fusese diagnosticat cu gripă şi internat, săptămâna trecută, la Spitalul Judeţean a fost externat, medicii afirmând că acesta este în stare bună, dar va mai fi monitorizat în perioada următoare.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că angajatul Aeroportului din Sibiu care a fost diagnosticat cu gripă umană sezonieră a fost externat.

„Pacientul a fost externat în cursul zilei de ieri (luni – n.r), în stare bună, vindecat”, a precizat Todăriţă.

Bărbatul va mai urma câteva zile de tratament şi va fi supravegheat de medici în perioada următoare.

În 7 ianuarie, doi angajaţi ai Aeroportului din Sibiu au ajuns la Spitalul Judeţean Sibiu, cu simptome ale unor afecţiuni respiratorii, ei fiind trimişi la unitatea sanitară şi internaţi după ce un coleg de-al lor, care avea simptome similare, a murit.

Cei doi bărbaţi erau în concediu medical pentru afecţiuni respiratorii, diagnosticul în cazul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstiţială. Cei doi pacienţi, în vârstă de 22, respectiv 26 de ani, au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Sibiu, fiind izolaţi de restul bolnavilor şi li s-au recoltat probe pentru a stabili dacă este vorba despre vreun tip de gripă.

În 8 ianuarie, Ministerul Sănătăţii informa că angajatul Aeroportului Sibiu care a încetat din viaţă nu avea gripă, diagnosticul stabilit de medicii legişti arătând că decesul a fost cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor afecţiuni, însă unul dintre cei doi angajaţi ai aeroportului care au fost internaţi avea virusul gripal AH3N2.

În 10 ianuarie, angajatul Aeroportului Sibiu în cazul căruia analizele au infirmat diagnosticul de gripă a fost externat, cel de-al doilea rămânând în continuare sub supraveghere medicală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.