fbpx

În județul Sibiu există satul cu trei biserici în aceeași curte

0 215

Situaţie incredibilă într-un sat din judeţul Sibiu. Nu mai puţin de trei biserici sunt în în aceeaşi curte din localitatea Daia. De parcă nu ar fi fost suficient, o a patra biserică va fi ridicată localitate.. şi tot în aceeaşi curte, anunta b1.ro.

Explicaţia pentru această situaţie: unul dintre lăcaşurile de cult a fost retrocedat iar unul este în stare avansată de degradare. În sat sunt în total şase biserici.

Localnicii din satul Daia din judeţul Sibiu  spun că în localitatea lor se află „cartierul bisericilor”. Nu doar pentru că sunt deja trei biserici într-o curte ci pentru că, din anul 2010, s-a început construcţia celei de-a patra dintre acestea. Motivul? Creştinii ortodocşi au spus că mai au la dispoziţie, în aceeaşi  curte, doar o biserică pentru slujbe şi închinăciuni din cele trei existente. Şi asta pentru că unul dintre lăcaşurile de cult  a fost retrocedat greco-catolicilor în anul 2009, iar un altul este în stare avansată de degradare.

În total, în satul Daia , sunt şase biserici. Preotul satului, care a iniţiat acest proiect, a explicat că, după ce va fi ridicată biserica cea nouă, cea veche va fi dărâmată .

În satul Daia mai există o biserică evanghelică-luterană, înscrisă pe lista monumentelor istorice din România în 2010.

sursa: b1.ro, sursa foto: zborpestetransilvania.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.