amalia cindrea
Cindrea alături de soţia Amalia.

Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, instituția unde se judecă dosarul cu Agenţia Naţională de Integritate care îl acuză de conflict de interese, se va pronunța în data de 14 martie în cazul proceului pe care Ioan Cindrea îl are cu ANI.

Remintim faptul că Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a decis în 3 decembrie 2013, să amâne cazul și a dat un nou termen in procesul pe care Ioan Cindrea il are cu Agentia Nationala de Integritate.

La termenul din 3 decembrie 2013, magistratii au decis amanarea pronuntarii sentintei pentru data de 14 martie 2014. Ioan Cindrea este cercetat pentru conflict de interese, pe motiv ca in perioada cat a fost deputat de Sibiu si-a angajat sotia la biroul sau parlamentar.

Presedintele Consiliului Judetean a spus ca indiferent de rezultatul procesului nu exista pericolul sa nu isi mai poata exercita functia destinuta in prezent si asta pentru ca presupusul conflict de interese se refera la perioada cat a fost parlamentar si nu are nicio legatura cu functia de presedinte al Consiliului Judetean pe care o exercita in prezent.

Există precedentul suspenfării din funcție în Argeș

Ioan Cindrea are toate motivele să fie îngrijorat pentru procesul cu ANI. Un caz similar a fost în județul Argeș, acolo unde Prefectul de Argeş, Cristian Soare, a semnat, luna trecută, ordinul privind încetarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), după ce acesta a pierdut definitiv procesul cu ANI, care constatase că se află în conflict de interese. Atribuţiile urmează să fie preluate de unul dintre vicepreşedinţi. Victor Ponta a anunţat că a acceptat solicitarea lui Constantin Nicolescu de a fi suspendat şi din calitatea de preşedinte al PSD Argeş, atribuţiile sale urmând să fie preluate de preşedintele executiv al organizaţiei, primarul Piteştiului Tudor Pendiuc.

Prefectul a transmis acest ordin către Consiliul Judeţean Argeş şi a înştiinţat Agenţia Naţională de Integritate cu privire la această decizie. Consiliul Judeţean poate ataca ordinal prefectului în contencios administrativ, dar până la o decizie finală a instanţei, Constantin Nicolescu este suspendat. De altfel, preşedintele executive al PSD Argeş, primarul Tudor Pendiuc, a afirmat vineri că ordinul prefectului va fi contestat, pentru că legea nu prevede clar încetarea mandatului în cazul conflictului de interese, existând şi posibilitatea unor sancţiuni speciale. Este o premieră în administraţia judeţeană când un preşedinte al unui Consiliu Judeţean îşi poate pierde mandatul pentru conflict de interese.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu