castori

Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a efectuat mai multe verificări, în teren, privind starea habitatelor pentru castor, pe tronsoanele: pârâul Tocile, după Veştem şi pe râul Hârtibaciu, în zona localităţii Hosman şi în zona podului de la Fofeldea.

În urma acestor observaţii s-a constatat că pe pârâul Tocile, zona Veştem, curs de apă populat cu specia Castor fiber, s-a produs incendierea vegetaţiei de pe mal şi au fost distruse habitatele acestor specii.

Având în vedere că specia Castor fiber se află pe lista speciilor de animale de interes comunitar care necesită o protecţie strictă (conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 52/2007), sunt interzise atât capturarea, vătămarea, uciderea castorilor, cât şi deteriorarea sau distrugerea habitatelor lor.

În scopul aplicării legislaţiei de mediu în vigoare, APM Sibiu a solicitat luarea măsurilor care se impun în cazul distrugerii  barajului construit de castori pe pârâul Tocile, zona Veştem, Poliţiei Rurale Şelimbăr, instituţie abilitată pentru constatarea contravenţiilor/infracţiunilor şi aplicarea sancţiunilor.

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la speciile protejate: „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă penală de la 30.000 la 60.000 lei”, conform art. 52 (1), Cap. VI din OUG nr. 57/2007 cu modificările şi completările ulterioare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns