minea

Patronul hotelului Palace Hilton din Sibiu, Nicolae Minea, a fost numit vineri de către premierul Victor Ponta, cu susţinerea PSD, preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), fosta AVAS.

Minea ar urma astfel să gestioneze aproximativ 310 societăţi comerciale la care statul este acţionar majoritar sau minoritar cu un capital de 850 de milioane de euro , din care AAAS deţine 52 de milioane de euro.

Anul acesta, AAAS ar urma să privatizeze pachete de acţiuni în 40 dintre aceste societăţi comerciale, cu un capital total de 42 de milioane de euro.

După plecarea liberalului Valentin Şoneriu din Guvern, noul secretar de stat rămâne cel mai bogat demnitar din Cabinetul Ponta, fiind clasat în 2013  pe locul 224 în Top Forbes România. Acţionar al hotelului de 5 stele Hilton Sibiu, Nicolae Minea are 57 de ani şi o avere estimată la 16-17 milioane de euro.

Deţine acţiuni în cinci societăţi comerciale, între care se numără Parcului Industrial Sibiu din Şelimbăr. Anul trecut a deschis la Cluj-Napoca primul hotel afiliat lanţului Hilton.

Numit cu susţinerea PSD, Nicolae Minea îl înlocuieşte pe Adrian Volintiru, retras după ieşirea PNL de la guvernare, anunta gandul.info.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns