fbpx

Atac dur de la Sibiu, din partea lui Orban către Ponta. Iată ce a spus!

132

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, la Sibiu, că premierul Victor Ponta „transformă România într-un stat poliţienesc” prin măsurile iniţiate în ultima perioadă şi că încearcă, „încetu’ cu încetu’, să devină un nou Traian Băsescu”.

„Victor Ponta transformă România într-un stat poliţienesc. După ce a negociat ca la talcioc cu Traian Băsescu numirea conducătorilor parchetelor din Romania, punându-şi omul de casă în persoana domnului Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ponta şi-a continuat operaţiunea de dobândire a controlului asupra unor puncte strategice ale statului. Deşi se ceartă cu Traian Băsescu, de dimineaţa până seara şi se bălăcăresc ca la uşa cortului, de fapt, Victor Ponta încearcă, încetu’ cu încetu’, să devină un nou Traian Băsescu”, a declarat Ludovic Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu.

Acesta s-a referit şi la faptul că DGIPI, „unul dintre cele mai importante şi mai ample servicii de informaţii din Romania”, a trecut în subordinea primului ministru şi că majoritatea guvernamentală susţine acum proiectul de lege care prevede trecerea STS în subordinea premierului.

„Lucrurile nu s-au oprit aici. PSD a iniţiat un proiect de lege care urmăreşte ca Direcţia Generală de Informare a Armatei să treacă şi ea în subordinea directă a primului ministru, urmând ca şeful DGIA să fie numit direct de primul ministru. La Senat se află în curs de dezbatere un proiect de lege prin care şeful IGPR şi şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră urmează să dobândească rang de secretar de stat. Dar, nu acesta este scopul acestui act normativ, nu promovarea sau înălţarea în rang a şefului Poliţiei, ci, practic, aducerea în subordinea directă a primului ministru atât a Poliţiei, cât şi a Poliţiei de Fontieră”, a subliniat Orban.

Acesta a afirmat că, după ce şi-a făcut „un guvern personal”, Victor Ponta încearcă să-şi subordoneze structurile de „represiune”.

„După ce şi-a făcut un guvern personal, Ponta încearcă să-şi subordoneze direct tot ce înseamnă Seviciu de Informaţie, Poliţie, adică structura de represiune, structură de autoritate şi am convingerea ca toate aceste proiecte ale domnului Ponta urmăresc să-i crească puterea personală şi să-l transfore într-un mic dictator”, a adăugat Ludovic Orban.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.