O detoxifiere ne curata corpul de substantele care ne fac sa se simtim greoi, bolnavi si fara energie.

Corpul nostru absoarbe zilnic numeroase substanțe toxice, din mediul în care traim si in functie de dieta fiecaruia. Contactul cu poluanti din aer, sau consumul de alimente pline de chimicale si conservanti sau fast-food sunt doar două moduri in care corpul tau poate fi expus la toxine – iar acestea rareori pleaca rapid din sistem. Dacă nu ai postit în post, sau nu ai postit corect, cu alimente cat mai naturale, după festinul de Paște ne putem detoxia corpul pentru a fi mai in forma, mai plini de viata si mai fericiti.

Care sunt cele mai bune modalitati de a-ti scapa corpul de aceste toxine?

Mai jos  gasiti sase abordari diferite – toate avand ca rezultat pe langa celelalte beneficii ale detoxifierii si pierderea in greutate, datorata simplului proces de curatire a sistemului de substantele care il fac sa functioneze ineficient.

Detoxifierea cu sucuri

Sucurile sunt o excelenta modalitate de a-ti curati corpul de toxine si de a-l umple cu vitamine si nutrienti, de care ai nevoie pentru a te dezvolta. Incearca sa incorporezi verdeturi, legume si unele fructe, pentru ca acestea sa actioneze ca un indulcitor natural in fiecare reteta de suc. Nu coji ingredientele pentru suc, decat daca este absolut necesar, intrucat coaja fructelor si legumelor detine majoritatea fibrelor si altor substante esentiale.

Detoxifiere cu lamaie

Lamaile sunt puternic acide, aceasta fiind o proprietate care le permite sa ajute in mod natural la procesul de detoxifiere. Adauga niste lamaie in apa ta si asigura-te ca tepurificarea corpului hidratezi bine in fiecare zi. Prin aceasta, poti ajuta la descompunerea  moleculelor de grasime, acest lucru ducand la un corp mai sanatos si la pierderea in greutate. Asigura-te ca nu depasesti masura, totusi, intrucat natura acida a lamaiei poate ataca si eroda smaltul dintilor.

Detoxifierea cu sare

Sarea poate ajuta la vindecarea corpului prin inlaturarea bacteriilor din plamani. In plus, s-a aratat a imbunatati situatia pacientilor cu astm, alergii si iritatii ale pielii. Cheia totusi, este consistenta. Daca ai acces la o salina artificiala, atunci asta ar fi cea mai buna optiune, dar poti sa iti creezi acasa propriul tau regim de terapie cu sare. Maxim de trei ori pe saptamana, pune saruri de Epsom in baia calda si stai in cada. Alege o sare care are un miros care iti place, iar acest lucru este fie alinator, fie invigorator, depinzand de momentul zilei in care planuiesti sa faci baie. De asemenea apa cu sare bauta dimineata are efecte importante de detoxifiere.

Detoxifierea prin transpiratie

Eliminarea prin transpiratie a toxinelor este o cale excelenta de a te detoxifia si a pierde in greutate. Daca ai acces la o sauna sau o camera cu aburi, utilizeaz-o pentru a elimina prin transpiratie substantele daunatoare intr-un mediu plin de pace. Daca nu, doar accelereaza-ti exercitiile fizice pe care le faci de obicei – transpiratia este transpiratie, la urma urmei. Doar asigura-te ca bei multa apa atunci cand incepi o purificare prin transpiratie, intrucat este important sa iti pastrezi corpul hidratat.

Detoxifierea limfatica

Masajul sistemului limfatic poate muta toxinele in afara corpului, permitand limfei sa curga mai liber si sa iasa din corp intr-un mod sanatos.

Detoxifierea prin uleiuri

Uleiurile au fost folosite de peste 5000 de ani in medicina traditionala indiana Ayurveda pentru a detoxifia, relaxa si vindeca corpul. O metoda buna este mestecarea uleiului pentru 20 de minute dimineata.

 Startul în detoxifiere

Toate aceste metode de purificare sunt dovedite ca eficiente, dar este important sa gasesti ceea ce merge pentru tine. Vorbeste cu un specialist inainte de a incepe purificarea, pentru a te asigura ca alegi metoda corecta pentru nevoile corpului tau. De asemenea asigura-te ca te hranesti sanatos si ca ai o atitudine pozitiva si o abordare spirituala a vietii.

Comentariul meu

Lasă un răspuns