Ziua Pamantului 2014 este sarbatorita in fiecare an pe 22 aprilie. Senatorul american Gaylord Nelson a proclamat aceasta zi in 1970 in ideea de a trezi interesul clasei politice fata de mediu.

A aparut in SUA intr-o perioada cand au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care folosirea armelor de foc pentru oprimarea revoltei unor studenti care militau impotriva razboiului din Cambodgia, “Masacrul din 4 mai”, aparitia fibrelor optice, succesul melodiei “Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formatiei Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident in Carolina de Sud la centrala nucleara din Savannah River din apropierea orasului Aiken – nerecunoscut timp de 18 ani, poluarea foarte mare cu gaze si fum, considerata “semn al prosperitatii”. In aceste conditii, societatea a inceput sa vorbeasca din ce in ce mai des despre mediul inconjurator.

A fost proclamata de senatorul american Gaylord Nelson in anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice fata de mediu, un subiect >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns