Președinţii Germaniei și României vor patrona bisericile fortificate din Transilvania

67

Episcopul Bisericii Evanghelice CA din România, Reinhart Guib, anunță înființarea Fundației Biserici Fortificate care va fi patronată de președinții Germaniei și României și care are drept scop conservarea și promovarea celor peste 200 de biserici fortificate din această zonă a țării.

Prezentarea Fundației patronată de cei doi șefi de stat va avea loc în prima zi a săptămânii viitoare, alături de reprezentanții celor două administrații prezidențiale, anunță Biserica Evanghelică C.A., într-un comunicat de presă.

”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi preşedintele Republicii Federale Germania, domnul Joachim Gauck, şi‐au dat acordul pentru preluarea patronajului Fundației Biserici Fortificate a Bisericii Evanghelice C.A. din România. Preluarea patronajului Fundației Biserici Fortificate înseamnă recunoaşterea valorii şi asumarea de către România şi Germania a acestui patrimoniu cultural drept bun comun european”, se arată în comunicat.

Inițiativa Bisericii Evanghelice C.A. face parte dintr-un cerc mult mai larg de acțiuni menite să conserve și să protejeze peisajul cultural reprezentat de cele peste 200 de monumente istorice, dintre care cele mai multe se află pe teritoriile județelor Sibiu, Brașov, Mureș și Alba. Șapte din aceste biserici fortificate (una este secuiască) sunt înscrise pe Lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial – cele de la Biertan, Valea Viilor (Sibiu) Câlnic (Alba), Dârjiu >>>mergi la sursa articolului

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.