fbpx

Forța Civică susține orice moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern

0 76

Parlamentarii Forței Civice vor vota orice moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta. FORȚA CIVICĂ amintește că PNL, partid complice la instabilitatea politică și economică în care se află astăzi România, a refuzat să susțină o măsură asemănătoare luna trecută.

“Dacă PNL dorește să-și asume această moțiune, le aduc în vedere faptul că aceasta trebuie să conțină câteva puncte esențiale. Începând de la nevoia scăderii impozitelor, reducerii TVA și CAS, puncte promise în programul USL în campania din 2012, continuând cu obligația de a reduce cheltuielile enorme ale guvernului cu salariile, bunurile, serviciile și subvențiile, și încheiând cu problema absorbției slabe a fondurilor europene”, a transmis Mihai-Răzvan Ungureanu, Președintele FORȚA CIVICĂ.

Mihai-Răzvan Ungureanu atenționează asupra riscului de a pierde banii europeni în lipsa unor proiecte bune de atragere a fondurilor UE: “Suntem în luna mai, iar guvernul nu a putut transmite Bruxelles-ului planuri fezabile pentru atragerea fondurilor puse la dispozitie României în perioada 2014-2020. Trece timpul și pierdem bani care ar putea contribui la creșterea economică a României. Ne-am săturat de lipsa crasă de interes cu care guvernul PSD a ales să trateze subiectul fondurilor europene, și asta în condițiile în care România contribuie la rândul ei la bugetul UE.”

Atacurile la adresa justiției, reamintește Președintele FORȚA CIVICĂ, vor aduce un alt raport MCV negativ: “Ponta nu conștientizează cât rău face țării noastre. MCV va continua în România atât timp cât Comisia primește semnale negative din țara noastră. Ponta se face vinovat pentru al treilea raport MCV negativ de când a preluat puterea.”

FORȚA CIVICĂ condamnă totodată amânarea rezolvării problemei restituirii proprietăților. Legea asumată de Guvern în 2013 a suferit deja modificări care nu au dus la soluționarea problemelor semnalate de foștii proprietari.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.