Regele Mihai I al României are oficial un bust la Copșa Mică

0 121

Luni, 5 mai 2014, a intrat în istoria orașului Copșa Mică, odată cu dezvelirea bustului Majestatii Sale Regele Mihai I al României.

La eveniment au luat parte pe lângă cetățeni ai orașului, Alteța Sa Regală Principele Nicolae și de primarul orașului, Daniel Tudor Mihalache și în prezența Î.P.S. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Lucrarea realizată de sculptorul sibian Ioan Cândea, împodobește, începând de astăzi, aleea principală a orașului, spre bucuria copșenilor și va sta mărturie pentru iubirea purtată României și românilor de către Casa Regală a României, instituție fundamentală pentru istoria modernă a țării noastre.

Acesta este și scopul pentru care Consiliul Local a aprobat la capitolul bugetar de cultură, realizarea acestui monument, care se dorește a fi primul dintr-o serie dedicată personalităților care au trecut prin orașul Copșa Mică.

”De astăzi, în orașul Copșa Mică mai există un motiv pentru care merită să te opresti, fie să admiri finețea artistică a unei opere de artă, fie să cinstești personalitatea singurului om de stat în viață, participant la cel de-al doilea război mondial. Convinși fiind că numai prin educație și cultură se poate ajunge la dezvoltare și prosperitate, la Copșa Mică vom încerca mereu să dăm posibilitatea oamenilor să își satisfacă și aceste nevoi, care ar trebui să fie prioritare și la nivel național!”, spune primarul Daniel Mihalache.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.