Atlassib, record de pasageri transportați în Europa în primul trimestru din 2014

0 201

Compania Atlassib din Sibiu, cel mai mare transportator rutier internaţional de persoane, a transportat în primul trimestru 150.000 de pasageri, trafic în creştere cu 3% faţă de anul anterior.

Şi veniturile companiei au crescut cu acest procent în primele trei luni, potrivit directorului general al companiei Daniel Micu, care nu le-a făcut însă publice.

„Cea mai importantă piaţă este Italia. 40% din pasagerii pe care îi transportăm merg în Italia, iar a doua cea mai importantă piaţă, ce ne aduce 30% din pasageri, este Germania“, a declarat el.

De la începutul anului cererea pentru deplasările în Spania şi-a revenit uşor, potrivit reprezentantului companiei. În ultimii ani criza din Spania i-a afectat pe românii care munceau acolo. Deşi anul acesta s-au ridicat restricţiile de pe piaţa muncii din Marea Britanie, aceasta nu a atras un flux semnificativ de români. „Spre Marea Britanie avem doar două curse săptămânal, în timp ce spre Italia trimitem şi zece autocare pe zi“, a spus el. Circa 2,2 milioane de români muncesc în străină­tate, cei mai mulţi în Italia şi Spania, potrivit recensă­mântului realizat în 2011.

Sursa: zf.ro

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.