Moscova furioasa pentru inchiderea spatiului aerian

105

Ucraina si Romania au trezit furia oficialilor rusi dupa ce cele doua tari si-au inchis spatiul aerian pentru un avion guvernamental rus. La bordul acestuia se aflau vicepremierul Dmitri Rogozin, ministrul culturii Vladimir Medinski si un grup de deputati, printre care si Leonid Slutki, seful Comisiei pentru afacerile cu CSI din Duma de Stat, care figureaza pe lista cu sanctiuni a UE.

“Orice stat care intreprinde masuri ostile fata de Federatia Rusa, inclusiv inchiderea spatiului aerian, ar trebui sa inteleaga faptul ca din partea Rusiei va urma un raspuns”, a amenintat luni Aleksei Puskov, presedintele Comisiei pentru afaceri internationale din Duma de Stat (camera inferioara), citat de agentia de presa RIA Novosti.

Orice stat care intreprinde actiuni ostile fata de Rusia trebuie sa porneasca de la faptul ca ar putea deveni obiectul unor represalii de acelasi gen, a mai avertizat liderul parlamentar rus. “Altfel zis, daca exista sentimentul ca asupra Rusiei se poate exercita acum presiune, intrerupand zborurile membrilor guvernului sau, cred ca ar trebui sa le aratam ca vor urma represalii’, a afirmat Puskov, in declaratia pentru RIA Novosti.

Cu toate acestea, el nu vede necesitatea adoptarii unui proiect de lege care sa limiteze zborurile NATO in spatiul aerian al Rusiei, estimand >>>mergi la sursa articolului

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.