Moastele sfinte ale domnitorului Constantin Brancoveanu vor fi readuse, miercuri, in ziua Sfintilor Constantin si Elena, la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitala. Biserica a fost ctitorita chiar de domnitorul care a fost ucis de turci la Constantinopol impreuna cu cei patru fii ai sai.

In 2014, declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane Anul omagial euharistic si Anul comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni, se implinesc 300 de ani de la moartea martirica a domnitorului si a celor patru fii ai sai. De aceea, in dimineata zilei de miercuri, moastele Sf. Constantin Brancoveanu vor fi puse spre inchinare in baldachinul special amenajat pe Dealul Patriarhiei, alaturi de moastele Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor, si de moastele Sf. Imparati Constantin si Elena.

Tot miercuri, incepand cu ora 15.00, osemintele domnitorului vor fi purtate pe acelasi traseu cu al procesiunii din 1934, respectiv Biserica Domnita Balasa – Universitate – Biserica Sf. Gheorghe Nou, transmite Mediafax.

Sfarsitul trafic al lui Constantin Brancoveanu a venit ca urmare a faptului ca domnitorul era banuit de turci ca trata in secret cu imperiul habsburgic si cu cel tarist. La 15 august 1714, domnitorului si celor patru fii ai sai, cel mic avand doar 12 ani, le-au fost >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu