Without Face – prima expoziţie de fotografie din Sibiu a artistului vizual Dragoş Mălăescu

0 112

Luni, 2 iunie 2014, va avea loc vernisajul primei expoziţii de fotografie susţinută în oraşul Sibiu a artistului vizual Dragoş Mălăescu.

Evenimentul se desfăşoară la Biblioteca Judeţeană Astra, începand cu ora 17:00. Without Face este o expoziţie ce alatură o serie de fotografii conceptuale, fiecare dintre acestea absorbind privitorul într-o poveste misterioasă, imaginată dincolo de chipurile personajelor fotografiate.

Artistul alege să îsi exprime propriile viziuni creative prin intermediul unor metafore vizuale. Obscuritatea ce învăluie imaginile și ingeniozitatea obiectelor utilizate provoacă imaginaţia publicului, ilustrând totodată o viziune artistică inedită. Accentele horror-noir din fotografiile artistului, dublate de o sensibilitate faţă de elementele naturale caracterizează demersul său fotografic.

Cei 8 ani de experienţă în fotografie, pasiunea nemărginită și curiozitatea pentru acest domeniu au modelat activitatea artistică a tânărului fotograf. Până în prezent, lucrările

acestuia au fost expuse în cadrul mai multor expoziţii de fotografie personale și colective, atât în Bucuresti, cât și în străinătate. Participarea în cadrul expoziţiei de fotografie Story of the Creative din New York, a reprezentat pentru tânărul fotograf momentul culminant al anului 2013.

Lucrările lui Dragos Mălăescu sunt adesea inspirate de necunoscutul naturii, acesta fiind predominant atras de arta fotografiei alb-negru. Student la medicină, fotograful încearcă să îsi transpună sensibilitatea și în opere de interes știinţific, contribuind la realizarea unui atlas de anatomie.

Expoziţia este deschisă publicului în fiecare zi în perioada 2 iunie – 9 iunie 2014, iar accesul la acest eveniment cultural este gratuit.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.