carmelo

Bolivianul Carmelo Flores, a decedat marti intr-un spital din La Paz conform unui anunt facut de familia acestuia. Indianul Aymara este conform autoritatilor boliviene cel mai batran barbat din lume.

Rene Flores, unul dintre cei 14 nepoti ai lui, a declarat pentru postul de radio privat Erbol ca bunicul sau, spitalizat in La Paz, „a murit in somn” la vârsta de 123 de ani.

Carmelo Flores s-a nascut pe 16 iulie 1890 si traia la o altitudine de 4.000 de metri, intr-un mic sat, Frasquia, la vest de La Paz, in apropiere de Lacul Titicaca, hranindu-se cu cereale andine si band doar apa de izvor.

Medicul satului, Adalberto Segales, a spus ca batranul suferea de diabet si ca starea lui de sanatate se deteriorase recent. Carmelo Flores a lasat in urma sa un fiu, 14 nepoti si 39 stranepoti.

El a fost vizitat in 2013 de presedintele bolivian Evo Morales, care i-a facut cadou stofe, alimente si un televizor cu ecran plat.

Varsta i-a fost certificata cu acel prilej de Tribunalul electoral bolivian. Autoritatile din La Paz au anuntat ca vor ca lumea intreaga sa ii recunoasca lui Carmelo Flores titlul de „decan de varsta al omenirii”.

Totusi, Cartea Guinness a Recordurilor a anuntat luni moartea la New York, la varsta de 111 ani, a lui Alexander Imich, un imigrant de origine poloneza, considerat cel mai batran barbat din lume. Reprezentantii Guinness nu l-au identificat deocamdata pe succesorul acestuia. In schimb, cea mai batrana femeie din lume este, potrivit Cartii Guinness a Recordurilor, o japoneza in varsta de 116 ani, Misao Okawa, conform mediafax.ro.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns