Cotidianul Le Figaro, a publicat un raport al Ministerului de Interne din Franta, care arata ca principalele grupari criminale din regiunile Frantei sunt conduse de cetateni romani, de etnie roma.

Potrivit ultimului raport privind gruparile criminale din Franta, realizat de Sirasco, centrul de analiza privind crima organizata din cadrul Politiei judiciare a Ministerului de Interne, se remarca expansiunea gruparilor din Estul Europei si din Balcani in zonele rurale.

Provinciile Alsacia, Lorena si Champagne-Ardenne sunt sub influenta puternica a gruparilor criminale din Balcani care detin controlul in ceea ce priveste furturile.

“De o maniera foarte ferma, crima organizata romaneasca se remarca printr-o hiperactivitate cronica, bazandu-se in special pe retele foarte bine structurate compuse din romani sau din persoane care apartin comunitatii roma din Romania sau Serbia. Se observa si o colaborare cu raufacatori de diferite nationalitati, polonezi spre exemplu. Membrii clanurilor criminale active in regiunile Lorena si Alsacia sunt originare mai ales din orasul Urziceni (Romania) si din localitati din jur, precum Barbulesti”, se arata in raport, potrivit cotidianului francez.

Conform sursei citate, aceste clanuri, “foarte mobile pe intreg teritoriul Europei, sunt subdivizate in echipe, dar in majoritatea timpului sunt coordonate de o singura persoana”. Activitatile lor presupun spargeri de locuinte >>>mergi la sursa articolului

Comentariul meu

Lasă un răspuns