Romgaz pierde 4% pe Bursă după plasamentul făcut de Fondul Proprietatea

188

Bursa de la Bucuresti a inchis marti in scadere cu 1,4%, pe un rulaj modest, iar actiunile Romgaz (SNG) au coborat cu peste 4% dupa ce Fondul Proprietatea (FP) a vandut un pachet de 5% din capitalul producatorului de gaze, printr-un plasament privat, la un discount de aproape 6%.

Ca si luni, lichiditatea a fost redusa, sub media zilnica a ultimelor saptamani, atentia investitorilor fiind indreptata catre oferta publica initiala a Electrica si catre plasamentul privat prin care FP a vandut actiuni Romgaz.

Indicele general al Bursei, BET-C, a inchis in coborare cu 1,42%, in timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 actiuni, a scazut cu 1,8%.

Oferta publica initiala prin care statul vinde pe bursa 51% din actiunile Electrica a inceput luni si se va incheia pe 25 iunie, la preturi cuprinse intre 11 lei/titlu si 13,5 lei/titlu, compania vizand sa atraga minim 435 milioane euro.

Dupa ce micii investitori au subscris luni, in prima zi a ofertei publice initiale a Electrica, mai mult de 60% din actiunile disponibile lor, subscrierile au continuat marti intr-un ritm ceva mai temperat. Pana la sfarsitul zilei, pe transa micilor investitori au fost subscrise, potrivit brokerilor, 12,188 milioane de actiuni, reprezentand 98,2% din volumul disponibil pe acest segment, de 12,403 milioane de actiuni.

Un numar de 5,663 milioane de actiuni au fost subscrise prin 6.422 de ordine pentru pachetul garantat de pana la 1.000 de actiuni, iar restul de 6,525 milioane de titluri au facut obiectul a 1.314 ordine care beneficiaza de discountul de 5% acordat investitorilor mici de retail in primele cinci zile lucratoare din cadrul ofertei. Garantarea celor maxim 1.000 de actiuni subscrise pe investitor se face in baza principiului primul venit – primul servit, in limita maxima de 10 milioane de actiuni din oferta publica.

Pe transa investitorilor mari de retail au fost subscrise, >>>mergi la sursa articolului

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.