Ora de Sibiu
Știri in direct

Totul despre admiterea la ULBS. Cât costă taxa de scolarizare și lista locurilor la facultăți!

1.286

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu scoate la concurs pentru admiterea în anul universitar 2014-2015 peste 3300 de locuri la studiile de licență și peste 2500 la studiile masterale de la cele nouă facultăți ale sale.

Anul acesta, oferta educațională a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu cuprinde 3300 de locuri pentru studiile de licență, dintre care 1620 sunt bugetate, iar 1660 cu taxă.

„E important să înțelegem că există o diferență între capacitatea de școlarizare a universității, care reprezintă numărul maxim de studenți ce pot fi școlarizați și numărul efectiv de locuri scoase la concurs. Acolo unde există cerere, se poate suplimenta numarul de locuri scoase la concurs până la atingerea capacității de școlarizare.”, a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.

Înscrierile la concursul de admitere vor avea loc în perioada 14-20 iulie, cu mici diferențe în funcție de specializare.

La majoritatea specializărilor admiterea se face pe bază de concurs de dosare, criteriul de selecție reprezentându-l media de la bacalaureat. Excepție fac anumite specializări precum: Teologia ortodoxă și asistența socială, Educația fizică, Actoria, Medicina generală, Medicina dentară, Farmacia, Conservare și restaurare, Calculatoare, Ingineria Sistemelor, Tehnologia Informației și Pedagogia învățământului primar și preșcolar

Taxa de înscriere este de 250 de lei la Facultatea de Medicină și 150 de lei la celelalte opt facultăți. Taxele de școlarizare pentru studenții care nu vor reuși să ocupe un loc bugetat variază între 2000 și 3000 de lei pe an la majoritatea specializarilor, exceptând Medicina și Actoria.

În ceea ce privește cazarea, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu pune la dispoziție studenților săi aproape 2000 de locuri de cazare în cele cinci cămine aflate în proprietatea universității și cele trei cămine aflate în administrare. Tarifele variază între 160 și 670 de lei pe lună, în funcție de condițiile din căminul ales, însă toate căminele ULBS oferă condiții optime studenților, fiind în permanență întreținute și modernizate.

CLICK AICI SĂ DESCARCI LISTA CU LOCURILE LA ULBS

Înscrierea pentru programele de masterat are loc în aproximativ aceleași perioade. Oferta educațională pentru master constă în 900 de locuri finanțate de la bugetul de stat si 1650 de locuri cu taxă.

DESCARCĂ TABELUL CU PRETURILE TAXELOR DE SCOLARIZARE LA ULBS

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...