fbpx

VIDEO Dorin Cioabă: Vrem despăgubiri de 400.000 de euro în procesul de malpraxis intentat în Turcia pentru moartea tatălui meu

348

Regele internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat, vineri, că a fost intentat proces de malpraxis medicilor din Turcia, unde a fost tratat tatăl său înainte să moară, despăgubirile cerute fiind de cel puţin 300.000 – 400.000 de euro.

Dorin Cioabă, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, în ce stadiu este procesul de malpraxis pe care a anunţat, în repetate rânduri, că-l va intenta medicilor din Turcia care l-au tratat pe tatăl său înainte să moară şi a precizat că plângerea a fost depusă „acum vreo două-trei luni”.

„S-a introdus acţiunea în instanţă, în Turcia. Deocamdată, nu mai am nicio veste despre acest proces”, a declarat Dorin Cioabă.

Acesta a precizat că demersurile au fost făcute de către o firmă de avocatură din America, ai cărei reprezentanţi l-au contactat şi s-au oferit să suporte toate cheltuielile necesare cu procesul.

Întrebat care sunt despăgubirile ceuter, Cioabă a precizat: „Legat de despăgubiri, noi am lăsat la latitudinea firmei de avocatură din America să stabilească, pentru că ei trebuie să plătească taxa de timbru. Este vorba despre o sumă minimă de 300.000 – 400.000 de euro”.

Dorin Cioabă a precizat că a plătit pentru spitalizarea tatălui său 25.000 de euro, bani pe care îi avea asupra sa la momentul incidentului, dar că i-au mai fost ceruţi 70.000 de euro.

„Tatăl meu avea asigurare medicală în ţară, dar nu avea asigurare de vacanţă. Când am venit în ţară am aflat că există un fel de acord între România şi Turcia şi dacă cetăţeni din aceste ţări se îmbolnăvesc în cealaltă ţară nu trebuie să plătească. Se face un fel de compensare sau aşa ceva mi s-a explicat. Nu am mai plătit altceva decât cei 25.000 de euro”, a mai spus Dorin Cioabă.

Florin Cioabă a murit în august 2013, la vârsta de 58 de ani, la un spital din Turcia, după ce a suferit un infarct în timp ce se afla cu familia în vacanţă.

Florin Cioabă a murit la spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde fusese transferat de la spitalul Anadolu, iar Dorin Cioabă susţinea că tatăl său „a fost omorât cu zile”, el acuzându-i de malpraxis pe medicii turci de la primul spital la care a fost tratat tatăl său şi susţinând că are documente medicale cu care poate dovedi acest lucru.

Dorin Cioabă spunea că medicii turci de la spitalul Anadolu i-ar fi făcut tatălui său „analize invazive” şi că acolo ”prioritari au fost banii”.


„Dacă nu se făcea coronografia, tata era acasă acum, viu. Asta a spus şi domnul doctor Brădişteanu. Că starea tatălui meu nu permitea intervenţia atunci”, susţinea Dorin Cioabă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.