OBI lasă locul la Sibiu unui alt mare retailer. Uite cine sunt cei care vin în locul lor!

1 6.036

Retailerul german de bricolaj OBI, vinde în aceste zile toate produsele din magazinul de la Sibiu cu reducere de 30 la sută. Aceste lichidări de stocuri prefațează închiderea locației aflată la ieșirea spre Mediaș. În locul acestora cel mai probabil vor veni grecii de la Jumbo.

În perioada 2008 – 2010, OBI a investit 30-40 de milioane de euro într-o reţea de şapte magazine în România, blocând ulterior procesul de expansiune, a început să-şi lichideze stocurile de marfă în condiţiile în care compania va ieşi de pe piaţa locală până la sfârşitul lunii viitoare.

OBI, parte a grupului Tengelmann, care la începutul anului 2010 a vândut supermarketurile Plus din România rivalilor de la Lidl, este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa europeană de bricolaj, având vânzări de 6,8 mld. euro în 2012, dar în piaţa locală compania germană nu a reuşit să se impună.

Cu vânzări medii per magazin de 5,4 mil. euro în 2013, la jumătate faţă de media pieţei de bricolaj, cei de la OBI nu au găsit cumpărător pentru operaţiunile locale, astfel că spaţiile magazinelor din Oradea şi din cartierul bucureştean Berceni vor fi închiriate de retailerul grec de jucării şi ar­ticole pentru copii Jumbo, care ar putea ocupa şi maga­zi­nele din Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Arad.

CITEȘTE SI: OBI se pregătește să se retragă din Sibiu. Iată motivele plecării!

OBI avea anul trecut în România în jur de 550 de angajaţi la vânzări de 37 mil. euro. jumbo

Jumbo, grupul care ar putea ocupa cinci din cele şapte spaţii OBI, a intrat pe piaţa locală la sfârşitul anului trecut, deschizând magazine în fostul hipermarket Real de lângă aeroportul din Timişoara şi în parcul de retail Arcade de pe bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti, în cadrul căruia printre chiriaşi se numără şi germanii de la OBI.

Sursa: zf.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Marius scrie

    De fapt magazinul din Sibiu era vorba ca va fi unul din doua ce vor ramane neocupate. Deci ma indoiesc ca s-au razgandit, mai ales ca locatia e condamnata orice magazin se deschide acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...