ploaie2

Bucureştiul şi 33 de judeţe din aproape toată ţara vor fi, din această seară până vineri dimineaţă, sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii, iar vineri, între orele 09.00 şi 21.00. Sibiul este printre județele în care vremea va fi instabilă.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată joi seară şi în noaptea de joi spre vineri, la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei.
În aceste zone vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 – 60 de litri pe metru pătrat.

Vineri, de la ora 09.00 până la ora 21.00, vor rămâne sub avertizarea cod galben 28 de judeţe.

Potrivit avertizării emise pentru vineri, în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.hartile

Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 – 50 de litri pe metru pătrat.

Comentariul meu

Lasă un răspuns