Brânza din Mărginimea Sibiului și Salamul de Sibiu, vor fi protejate de Uniunea Europeană

0 191

Branza din Marginimea Sibiului, Salamul de Sibiu ori Novacul afumat, de Ţara Bârsei, dar și telemeaua de Ibăneşti vor fi protejate de Uniunea Europeană.

 

Aceste produse româneşti vor primi denumirea de “origine protejată” şi vor putea fi produse doar pe teritoriul ţării noastre, şi exclusiv în anumite zone. Producătorii susţin că protejarea originii este bună, deoarece în prezent, salamul de Sibiu e fabricat şi de maghiari.

Uniunea Europeană va proteja acum acest produs, dar numai pe cel făcut după reţeta veche. Adică să aiba 75% carne de porc matur, 23% grasime tare şi restul, condimente. Aşa vom scapa, de falsuri.

“Din ce în ce mai mult apar produse care imită originalul, vândute la preţuri reduse”, a explicat Sorin Minea, preşedintele patronatelor din industria alimentară, Romalimenta.

Tot de la Bruxelles vom primi certificare şi pentru telemeaua de Ibaneşti. Aceasta va putea fi produsă doar în trei localităţi din Mureş şi trebuie să fie conservată în saramura extrasă din făntăna cu apă săratăa de la Orsova, care o face unică. Pe lista trimisă la UE cu şanse mari de a deveni produs protejat se afla si telemeaua din marginimea Sibiului, dar şi novacul afumat din Ţara Bârsei.

Sursa: fabricadelapte.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...