La locul tragediei aviatice din Ucraina este un haos total, insurgentii prorusi aflati in stare de ebrietate tragand focuri de arma in aer si furand obiecte ale pasagerilor decedati.

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa a anuntat ca echipele sale au reusit sa ajunga la locul prabusirii avionului, dar nu pot securiza perimetrul pentru ca sunt oprite de separatisti.

Potrivit unor surse, rebelii prorusi fura din bagajele victimelor avionului, iar unii insurgenti in stare de ebrietate trag focuri de arma in aer cu mitraliere AK47.

Informatiile au fost confirmate de Kiev.

“Insurgentii prorusi incearca sa distruga, cu sustinerea Rusiei, dovezile acestei crime internationale”, anunta Guvernul de la Kiev. “Teroristii au transportat 38 de victime la morga din Donetk, unde specialisti care au un accent rus au anuntat ca vor sa efectueze autopsii. Teroristii cauta si mijloace de transport de mare capacitate pentru transportarea fragmentelor fuselajului avionului in Rusia”, precizeaza Guvernul ucrainean.

Reprezentantii grupului de contact (Ucraina, Rusia, OSCE) au ajuns la un acord cu separatistii prorusi pentru instituirea unei zone de securitate la locul prabusirii avionului malaysian, in estul Ucrainei.

In urma negocierilor s-a stabilit crearea unei zone de securitate pe o raza de 20 de kilometri “care sa permita Ucrainei atingerea obiectivului esential: identificarea corpurilor si predarea acestora familiilor”, a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul serviciilor de securitate ucrainene.

Zeci de anchetatori si observatori internationali se afla la Kiev, in >>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu