foto primăria sibiu a dezvăluit cum va arăta noul pod peste cibin și cât vor dura lucrările

Primarul Klaus Iohannis a semnat vineri, 25 iulie contractul pentru construcţia unui nou pod peste Cibin, în zona pieţei agro-alimentare. Podul nou îl va înlocui pe cel existent care nu mai corespunde nevoilor traficului foarte intens din această zonă.

 

În urma procedurii de achiziţie, asocierea SC Prodial Srl – SC Arcada Company SA Galaţi – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstrucţia SA a fost declarată câştigătoare. Valoarea contractului semnat este de 10.568.919,53 lei (fără TVA).

 

Pe parcursul celor 20 de luni prevăzute ca termen de execuţie a lucrărilor, constructorul va demonta podul existent, păstrând elementele metalice încă viabile şi va monta o pasarelă provizorie pentru circulaţia pietonilor. Staţia hidrologică din apropierea podului existent va fi relocată pentru a face loc şantierului. Se vor moderniza reţelele de apă şi canalizare, reţelele de telecomunicaţii, cele de gaz şi electricitate care traversează Cibinul.iohannis

 

Un nou pod va fi construit pe structura a patru arce metalice, unite câte două în zona trotuarelor. Un aspect important pentru funcţionalitate, dar şi aspect este construirea unei alei de promenadă pe fiecare mal, în dreptul podului, asemănătoare cu cele amenajate la podul Neculce.

 

Circulaţia pe noul pod se va desfăşura pe patru benzi de circulaţie. Vor fi amenajate trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele părţi. De asemenea, podul va avea un sistem de iluminat public nou.

pod cibin macheta

Pe durata lucrărilor, cei care doresc să traverseze Cibinul vor utiliza podul Neculce, podul Peco sau podul care face legătura cu strada Rusciorului. După prezentarea proiectului în Comisia de Circulaţie constructorul va face publică data închiderii circulaţiei pe podul existent şi începerea lucrărilor.

 

Garanţia prevăzută în contract pentru aceste lucrări este de cinci ani.

 

Ultima oră

Comentariul meu