târgul de case, grădină și peisaj la muzeul în aer liber din dumbrava sibiului

În perioada 26-27 iulie 2014, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va găzdui Târgul de case, grădină și peisaj, ediția a VI-a.

 

Manifestarea își propune să încurajeze construcția după tipare arhitecturale tradiționale a unor case de locuit sau de vacanță cât și conservarea în forme cât mai autentice a peisajului din preajma acestora, prin cultivarea pomilor fructiferi tradiționali, a legumelor, cerealelor, florilor și plantelor tehnice, specifice satului tradițional.

În acest sens, sâmbată, 26 iulie și duminică, 27 iulie, între orele 10 :00-20 :00, în lunca Polovragi din apropierea Târgului de Țară, cei interesați de construcția unor case româneşti tradiţionale vor putea să ia parte la următoarele ateliere organizate de meșteri pricepuți :

 

Prezentarea etapelor de lucru în realizarea șindrilei horjite și a șindrilei simple și demonstrații practice a tiparelor sistemelor de împrejmuire pentru: grădină mutătoare, gradină mare de câmp și pentru realizarea răsadniței.

 

Atelier în care vor fi prezentate tipurile de învelitoare tradițională: învelitoare din șindrilă horjită și teșită, învelitoare din șindrilă simplă, învelitoarea din paie.

 

Atelier de fierarie- elemente forjate, elemente constructive și de decor din feronerie, unde se vor prezenta tehnicile de lucru specifice elementelor de feronerie existente și utilizate la casa tradițională din lemn.

 

Atelier de realizare a doagelor/butoaielor sistemelor de conservare a alimentelor rezultate din gradină. În cadrul unei expoziții cu vânzare vor putea fi observate și achiziționate vase din doage (ciubere, doniți, banițe).

 

 

Demonstrații practice de realizare a unor pereți de case tradiționale în diferite tipare locale.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu