WEEKEND plin de evenimente atractive la Muzeul în Aer Liber

153

Muzeul ASTRA îşi ademeneşte vizitatorii în acest weekend (2-3 august 2014) cu delicatese din bucătăria românească şi maghiară, preparate la Târgul de Ţară şi cu demonstraţii de prelucrare tradiţională a fibrelor textile.

Atât sâmbătă, cât şi duminică, după ce vor gusta deliciosul gulyas gătit de Nagy Attila, cei prezenţi vor putea să servească un desert constând în gomboţi (găluşte cu prune). Producătorilor de produse tradiţionale binecunoscuţi deja publicului, li se vor alătura în acest weekend Elka Farm, care oferă spre vânzare mezeluri din carne de vânat şi Deme Lorant, comerciant  de produse de artizanat din lemn de uz casnic și decorațiuni interioare.

Duminică, 3 august câţiva tineri liceeni vor participa la un atelier culinar în care vor învăţa să pregătească pâine la ţăst, conform unei practici arhaice, specifică Olteniei şi Dobrogei.

Meşterul popular Rodica Ispas va invita pe cei interesaţi de prelucrarea tradiţională a fibrelor textile, să depene pe vârtelniţă, să încarce fir pe ţeghi cu ajutorul sucalelor, să toarcă. Animaţiile se vor desfăşura în gospodăriile din Lisa şi Săsăuş, din sectorul Textile.

Toate aceste activităţi  sunt deschise publicului între orele 10:00-18:00.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.