iohannis automate de parcare

Primele 30 de automate pentru plata tichetului de parcare au fost amplasate în zona centrală şi puse în funcţiune, vineri, 8 august, momentul fiind marcat de primarul Klaus Iohannis care a fost prezent la această acţiune.

Contractul de achiziţie a acestor automate a fost semnat cu firma SC Histria International SRL în luna septembrie 2013, valoarea acestuia fiind de 716.844 lei. Contractul a fost semnat în urma unei proceduri electronice de achiziţie.

De la achiziţia acestor automate Serviciul de Administrare a Domeniului Public a amenajat locaţiile în care au fost amplasate aceste aparate şi a monitorizat realizarea branşamentelor electrice care le alimentează. În paralel a fost semnat un contract cu Banca Transilvania pentru asigurarea serviciilor de plată cu cardul şi prin urmare, pe automatele produse în Cehia au fost montate aparate POS-uri care recunosc cardurile bancare Visa, Maestro şi Mastercard. Apoi automatele au fost testate timp de aproximativ o lună pentru a verifica funcţionarea acestora în timp, în condiţii de exploatare şi în diverse condiţii meteo.

 CITEȘTE ȘI: CE EVENIMENTE CULTURALE SUNT PROGRAMATE ÎN SIBIU ÎN LUNA AUGUST

Unde sunt montate automatele de parcare

Iată locaţiile unde au fost instalate cele 30 de automate de parcare: pe strada Pompei Onofrei colţ cu strada Manejului, două automate pe strada General Magheru, pe strada Filarmonicii, pe strada Gheorghe Lazăr – în zona Colegiului Gheorghe Lazăr, pe strada Timotei Popovici la intersecţie cu strada Arhivelor, în parcarea din Piaţa Teatrului, pe bulevardul Corneliu Coposu – la Sala Thalia, pe strada Tipografilor colţ cu Piaţa Schiller, pe strada Cetăţii la intersecţia cu Piaţa Unirii, în Piaţa Unirii în zona Cazarmei 90, în Piaţa Unirii în faţa Hotelului Continental Forum, două automate pe strada Tribunei, pe strada George Bariţiu la Biblioteca Astra, pe strada Mitropoliei lângă Colegiul Octavian Goga, pe strada Bastionului lângă Şcoala nr. 15, pe strada Dr. Ioan Lupaş, pe strada Mitropoliei în zona Catedralei Ortodoxe, pe strada Alexandru Xenopol în parcarea de la Împăratul Romanilor, pe strada Mitropoliei – între strada Poştei şi strada Al. Odobescu, două automate pe strada Alexandru Odobescu, la Piaţa Cibin în zona fostului magazin Gospodarul, la Piaţa Cibin – pe latura de pe strada Malului, pe strada Malului, trei automate pe strada Morilor şi pe strada Dârstelor.automat de parcareCum se utilizează automatele?

Noile automate permit plata cu bancnote, monede şi cu cardul bancar (fără introducerea PIN-ului, fiind vorba de sume mici). Primul pas este selectarea limbii de comunicare: română, engleză sau germană. Apoi se introduce instrumentului de plată (bancnota, monedele sau cardul) şi se apasă butonul de validare a plăţii. În urma acestei operaţiuni se emite tichetul care va specifica suma achitată, până când (data şi ora) este achitată parcarea şi modul de utilizare şi afişare a tichetului.

NU RATA: Super eveniment în Pădurea Dumbrava! Poftiți la SIBIUL DE ODINIOARĂ!

Acest tichet trebuie afişat pe bordul maşinii, într-un loc vizibil. Trebuie menţionat că sistemul recunoaşte intervalul de parcare gratuită, ora 18 – ora 8, cât şi ziua de duminică, astfel că nu va încasa pentru aceste perioade.automat2

Automatele sunt luminate corespunzător şi afişează instrucţiunile corespunzătoare pentru completarea operaţiunii. Acestea sunt monitorizate dintr-un centru de comandă de unde se poate urmări starea de funcţionare a acestora.

În momentul în care automatele înregistrează erori, un SMS este transmis automat la centru de comandă, iar echipele se deplasează în teren pentru remedierea defectului. În situaţia în care se blochează una dintre fantele pentru introducerea instrumentului de plată, celelalte două posibilităţi de plată rămân active, putându-se astfel efectua plata cu un alt instrument.

Odată cu instalarea şi punerea în funcţiune a acestor aparate, aplicaţia Sibiu City App a fost actualizată, astfel încât cei care o accesează să poată fi direcţionaţi către cel mai apropiat automat. Pentru direcţionare către aceste aparate, SPADPP a instalat în teren săgeţi şi panouri informative.

Limită de parcare la Piața Cibin

Odată cu amplasarea automatelor de parcare în zona Pieţei Cibin se trece la limita de parcare de două ore în spaţiile de parcare din jurul Pieţei Cibin. Astfel, aceste locuri de parcare nu vor mai fi utilizate de comercianţi pentru parcarea maşinilor de marfă, ci vor fi disponibile sibienilor care vin să îşi facă cumpărăturile în piaţă.

Autovehiculele care vor sta parcate mai mult de două ore în acest spaţiu vor fi sancţionate şi ridicate.

Autovehiculele comercianţilor vor fi direcţionate către parcarea special amenajată pe strada Malului, costul abonamentului pentru aceasta fiind de 15 lei/lună/auto.

Proiectul va continua cu achiziţia a încă şase astfel de aparate anul acesta, proiectul urmând să fie supus aprobării Consiliului Local.

De asemenea, dacă se dovedeşte eficienţa aparatelor instalate, achiziţia de noi automate se va regăsi pe listele de investiţii din anii următori şi vor fi montate în toate zonele din oraş în care există spaţii de parcare cu plată.

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu