În doar 2 zile, în cadrul acţiunilor desfăşurate în vederea combaterii încălcării normelor rutiere privind regimul legal de viteză, 323 de conducători auto au fost sancţionaţi, iar un şofer a fost identificat pe DN 1 rulând cu o viteză de 205 km/h. Șoferul era la volanul unui autoturism BMW seria 7.

 

În perioada 18-24 august a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., Serviciul Rutier Sibiu desfăşoară ample acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză. Acţiunea este circumscrisă calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.
În doar 2 zile de activităţi preventive, poliţiştii rutieri au aplicat 323 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au ridicat în vederea suspendării 10 permise de conducere.

 

Moldovean prins cu 205 km/h

Un conducător auto în vârstă de 32 de ani, domiciliat în Republica Moldova, a fost surprins şi înregistrat cu aparatul radar rulând cu viteza de 205 km/k. ”Conducătorul auto a fost surprins pe DN 1, pe segmentul de drum Sibiu – Sebeş, în afara localităţii Sălişte, sector de drum pe care limita de viteză maximă admisă este de 100 km/h”, spune Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Conform legislaţiei în vigoare, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 810 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice! Tocmai de aceea este îngrijorător faptul că un conducător auto manifestă o asemenea atitudine în trafic, sfidând legea şi punând în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic.

Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată condiţiilor de trafic şi meteo şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.