Cel mai tare spectacol de la ”Radu Stanca” difuzat de Televiziunea Română. Iată când e premiera!

0 124

La cinci ani de la participarea în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh (2009), în seara zilei de luni, 25 august 2014, cu începere de la ora 20:00, Casa de Producţie TVR a iniţiat difuzarea pe TVR2 a spectacolului „FAUST” de J. W. Goethe, în regia lui Silviu Purcărete.

 

 

Spectacolul produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu a fost înregistrat de SRTv în cadrul ediţiei a XV-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Regia: Silviu Purcărete; Traducerea: Şt. Augustin Doinaş; Decorul şi light design: Helmut Stürmer; Costumele: Lia Manţoc; Muzica originală: Vasile Şirli; Distribuţia: Ilie Gheorghe (Faust), Ofelia Popii (Mefisto); Regia de televiziune: Silviu Jicman.

Un reper important al teatrului românesc de după ’89, producţia Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu contribuie semnificativ la promovarea valorilor culturale naţionale. Acest lucru a fost confirmat atât prin premiile obţinute, cât şi prin turneele întreprinse.

  • Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal (Ofelia Popii) şi premiul pentru cea mai bună scenografie (Helmut Stürmer) la Gala UNITER din 2008.
  • Participarea la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 şi în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de la Edinburgh în 2009.
  • Premiul Herald Angel Award 2009.
  • Premiul de Excelenţă al Galei UNITER din 2010.
  • Participarea extraordinară de la Bruxelles din anul 2011, ce l-a avut ca invitat de onoare pe Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso.
  • Invitaţia primită în cadrul Programului Maribor Capitală Culturală Europeană 2012.

Seara de 25 august va fi cu siguranţă o sărbătoare a Teatrului Românesc, un prilej pentru publicul larg de a vedea această producţie impresionantă sau un prilej de revedere prin intermediul micului ecran pentru toţi cei care au avut posibilitatea să vadă spectacolul la Sibiu în ultimii ani.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.