Atac fără precedent al lui Dan Șova la adresa lui Klaus Iohannis

0 102

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, susține că președintele PNL, Klaus Iohannis, este un „traseist politic” și subliniază că acesta a câștigat primăria Sibiului sub sigla FDGR. Șova comentează afirmațiile purtătorului de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

„Am văzut că purtătorul de cuvânt al PNL ne spune că este legală trecea domnului Iohannis de la FDRG la PNL. Domnul Iohannis a trecut la PNL de la formațiunea în numele căreia a candidat. Nu a fost independent. Faptul că FDRG este o formațiune a unei minorități naționale nu înseamnă că este moral ce a făcut domnul Iohannis. Primăria Sibiului a fost câștigată sub sigla FDGR”, spune Șova.

Social-democratul susține că Iohannis ar fi un „traseist politic”.

„Domnul Iohannis este un traseist politic și nu are moralitatea să comenteze pe acest subiect. Asta, dincolo de faptul că trădarea electoratului de către PNL este o justificare cât se poate de morală pentru primari liberali care nu vor să tragă la căruța regimului Băsescu pentru că așa le cere noua conducere a partidului”, a menționat Șova.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, precizează că este perfect legal ca un membru al unei organizații aparținând minorităților naționale să facă parte în același timp și dintr-un partid politic și îi sugerează vicepremierului Liviu Dragnea, care i-a reproșat această situație liberalului Klaus Iohannis, să studieze mai bine legislația.

Președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat luni, la Baia Mare, că liderul PNL, Klaus Iohannis, dă dovadă de ‘ipocrizie’ în privința actului normativ care ar permite aleșilor locali să poată opta în două săptămâni pentru partidul în care vor să activeze, în condițiile în care și el a fost ales la Primăria Sibiu pe lista Forumului Democrat German și apoi a migrat la liberali.

Sursa: agerpres.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.