hotel roberts

Legea nu e aceeaşi pentru toată lumea. Directorul Camerei de Conturi din Sibiu extinde ilegal hotelul familiei. Chiar dacă Poliția Locală l-a amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea autorizației de construcție, muncitorii își văd în continuare de treabă.

 

Totul spre disperarea vecinilor, care îşi văd casele sufocate de zidurile din ce în ce mai înalte.

 

Reprezentanţii Primăriei Sibiu au emis anul trecut o autorizaţie de construcţie pe numele lui Emil Citrea, directorul Camerei de Conturi din Sibiu. Actul îi permitea acestuia să facă lucrări de extindere a hotelului pe care îl deţine familia sa, în limita a 35% din suprafaţă. Pe teren, lucrurile stau cu totul altfel, anunta digi24.ro.

 

„Au fost găsite nereguli, în speță nerespectarea documentației aprobate prin autorizația de construire eliberată de Primărie și în consecință S-a întocmit un proces verbal prin care s-a constatat contravenția și s-a aplicat o amendă în valoare de 10.000 de lei”, a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

 

S-a dat amendă, dar nu s-au oprit lucrările, iar cei care au case lângă hotel se plâng că zidurile înalte le sufocă locuinţele.

 

Şeful Camerei de Conturi a cumpărat terenul de lângă hotelul pe care îl deţine fiica sa, Ianina Roberts, pentru a extinde construcţia. A primit autorizație pentru începerea lucrărilor, după care i-a cedat ei proprietatea. Femeia a refuzat să comenteze acuzaţiile.

 

Emil Citrea, directorul Camerei de Conturi din Sibiu, nu a fost găsit pentru a explica situaţia.

 

Nu este prima dată când autoritatea Primăriei este ignorată de familia directorului Camerei de Conturi din Sibiu.

 

Vecinii l-au dat atunci în judecată pe administratorul hotelului, dar au pierdut în instanţă, aşa că imobilul rămâne în picioare.

 

Pe hârtie e ceva, în realitate e altceva

Potrivit planurilor, pe terenul de 539 de mp urma să se construiască spațiul polifuncțional pe locul unei case de locuit lipită de hotel. În continuarea acestei noi clădiri urma o terasă peste parter cu un balcon cu acces de la nivelul etajului. Pe locul ocupat de vechea curte urma amenajată o grădină cu gazon, bănci de odihnă și o fântână, scrie si evz.ro

 

Lucrările au început în primăvara acestui an, iar primii care au sesizat că lucrurile nu sunt în regulă au fost vecinii. Construcția ocupă terenul disponibil aproape 100%, deși în documentație este prevăzut un POT de 34,67%, iar planul urbanistic prevede un POT maxim de 35%). În locul terasei și al balconului din proiect sunt ridicate ziduri cu geamuri mari, iar clădirea care – teoretic – ar urma să se limiteze parter, demisol și etaj are în lucru deja și stâlpii de susținere pentru etajul doi.

CLICK AICI PENTRU VIDEO

Surse: digi24.ro, evz.ro. foto: evz.ro

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.